Gå til sidens hovedinnhold

Etter operasjonen fikk Steffen et nytt syn på livet: – Man kan skape drømmejobben selv

Etter en livstruende operasjon innså Steffen at livet er for kort til å leve for noen andre enn seg selv. Nå har skapt sin egen drømmejobb.

Siden 2019 har Steffen Markussen fra Harstad drevet firmaet Supreme Bilfoliering hvor han egenhendig legger folie på biler. Et alternativ han mener både er billigere og åpner for mange flere kreative løsninger enn omlakkering.

Det hele startet med en idé om å endre utseendet på egen bil, og utallige timer med studier på YouTube. Nå folierer han på fulltid og sliter med å ta unna den stadig voksende ventelista.

– Ingen trodde på meg

Steffen har alltid vært opptatt av å tilegne seg nye og krevende egenskaper. Da han var 12 år så han dansen Melbourne Shuffle på nettet. Han ble fascinert av den intrikate koreografien og heiv seg i trening. Spol frem noen måneder og Steffen kåres til andre beste i verden gjennom et digitalt mesterskap, og sponsorene begynte å ta kontakt.

Noen år senere jobber Steffen som elektriker for El Jon i Harstad. Han hadde kjøpt seg Ford Mustang og hadde lest om foliering på nettet. Steffen tok kontakt med noen tilbydere i regionen, men syntes prisen var stiv.

– Da vendte jeg tilbake til YouTube for å fortsette min utdannelsesreise, ler Steffen.

Les også

Rånemiljøet i Harstad: Kjærlighet og vennskap på Larsneset

Steffen så utallige videoer fra noen av verdens beste på feltet og startet jobben på egen bil.

– Det ble en liten snakkis i omgangskretsen. Mange var skeptiske og redd for at jeg skulle ødelegge bilen. Flere kom innom for å se meg jobbe.

Fem dager senere sto bilen ferdig nyfoliert og Steffen fikk stilnet kritikerne.

– Den ble megatøff synes jeg selv. I tiden etterpå var det mange som spurte hvor jeg hadde fått bilen foliert. Nesten ingen trodde på meg da jeg fortalte at jeg hadde gjort det selv, ler han.

– Skap din egen drømmejobb

Da Steffen var 17 år gjennomførte han en operasjon i brystet. Prosedyren holdt på å gå skeis da legene klarte å punktere begge lungene hans. Heldigvis endte historien godt, men opplevelsen gjorde noe med han.

– Da fikk jeg ny innstilling i livet. Det er kortere og ikke så solid og trygt som man tror.

Steffen fikk flere forespørsler om å foliere andres biler. Da skjønte han at dette var noe han kunne drive med. Det gikk ikke lang tid før avtaleboka var full og mot slutten av 2020 måtte han ta et valg.

– Jeg startet enkeltmannsforetak og begynte å ta oppdrag. Ganske kjapt ble det krevende å kombinere fulltidsjobb med folieringen, så jeg bestemte meg for si opp stillingen min hos El Jon og satse for fullt. Det ble for dumt å ikke prøve. Det føles veldig godt å bare jobbe for meg selv. Dersom man sliter med å finne drømmejobben så kan man jo alltid skape den selv, sier 25-åringen.

Les også

Siril kjøpte sin første bolig som 18-åring. Her er hennes boligtips

<

Trafikkbildet er så kjedelig

Steffen viser frem flere nyfolierte doninger han akkurat har fullført. Det glitres i lilla shimmer, lyses opp fra en skarp gul Tesla og en rosa og sort cupé skaper blikkfang på parkeringsplassen utenfor garasjen han leier på Seljestad. Steffen elsker at flere og flere ønsker seg sprekere farge på bilene sine.

– Trafikkbildet har blitt så kjedelig. På 80-tallet krydde det av spreke og morsomme biler, men i dag skal alt vært sort, grått eller blått. Jeg vil inspirere til mer liv og moro på veien, forteller han.

Steffen sier at noen er noe skeptisk til metoden. Enkelte er redd for at finishen ikke skal være perfekt, eller at folien skaper synlige skjøter. Mange tror også folien bare sitter på i kort tid.

– Dersom jobben gjøres ordentlig er alt dette feil. Ved litt vedlikehold kan folien godt sitte på i 15-20 år og jeg er utrolig nøye på at sluttresultatet skal være perfekt, sier han.

Selv om han fortsatt er ny i gamet har flere bedrifter også fått opp øynene for den unge bilkunstneren.

– Jeg har fått gjort noen kule oppdrag for sivilforsvaret, noen firmaer i Narvik og ikke minst Hageland i Harstad som jeg ordnet en kul, supergrønn varebil til.

Ønsker å utvide

I dag er enkeltmannsforetaket gjort om til AS og Steffen får mye adminisrativ hjelp fra medeier Mathias Myreng.

– Det ble en veldig god match med Mathias. Jeg hadde behov for noen som kunne snakke med kunder, lage og selge inn tilbud, fakurere og slikt. Det ble så mange oppdrag at altfor mye av tiden gikk med til kontorarbeid. Nå kan jeg konsentrere meg om selve jobben mens jeg er trygg på at businessbiten er godt forvaltet, sier han.

Drømmen er å vokse seg stor. Nå er han på utkikk etter hjelp.

– Jeg ser etter folk, men det er ikke så enkelt. Selve opplæringen er ikke så vanskelig, men jobben krever store mengder presisjon og perfeksjonisme. Det er ikke så lett å finne.

Kjæresten Michelle Andreassen har blitt håndlanger og assistent for å effektivisere oppdragene.

– Michelle har erfaring fra negldesign og er veldig nøye. Hun har prøvd seg litt i garasjen med veldig gode resultater, så kanskje vi blir en familiebedrift etter hvert, flirer Steffen.

Les også

Mathias (24) danket ut 32 andre søkere: – Man må være litt tøff i trynet

Les også

Rånemiljøet i Harstad: Kjærlighet og vennskap på Larsneset