(Lofotposten) Oppdatert torsdag formiddag: Fungere politistasjonssjef ved Svolvær politistasjon, Lars Okkenhaug, forteller torsdag at politiet har startet etterforskningen etter ulykka. Både krimteknikere fra politiet og ulykkesgruppen til Statens vegvesen jobbet på stedet utover ettermiddagen onsdag.

E10: Fotgjenger omkom i trafikkulykke – politiet ber om tips

– Det var mye spisskompetanse på stedet. Vi har dannet oss et bilde av hva som har skjedd, men vi går ikke ut med hypotesene våre så tidlig i etterforskningen. Det ble gjort en nøyaktig og god jobb på ulykkesstedet. Jeg kan bekrefte at førerkortet til sjåføren ikke er beslaglagt, forteller Okkenhaug.

Politiet uttalte onsdag at de ønsker å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner i forbindelse med ulykken. De kan kontaktes på telefon 02800.

– Det ønsker vi fremdeles. Hvis det er noen som kjørte strekningen mellom Kabelvåg og Svolvær litt før klokken 08.00 onsdag morgen og som har sett eller lagt merke til noe, vil vi gjerne at de kontakter oss, sier politistasjonssjefen.

Onsdag morgen rykket nødetatene ut til Kabelvåg etter melding om ei trafikkulykke. Politiet opplyste klokka 14.00 at en fotgjenger omkom i ulykken.

– Pårørende er varslet. Hendelsesforløpet er uklart, het det fra politiet.

E10 ble stengt i etterkant av ulykken og ble deretter delvis stengt mens politiet gjorde sine undersøkelser.