Gå til sidens hovedinnhold

Even mistet jobben: – Men det er noe å feire

Jeg kjenner det er deilig å være ferdig med valgkampen, sier Even Aronsen.

–Valgkamp er gøy, men utrolig slitsomt og utmattende. Nå er jeg og partiet veldig spent på hva tallene sier i kveld, fortalte Aronsen til iHarstad mandag kveld før resultatene tikket inn for alvor.

Ved siden av å være leder i Harstad Venstre og førstekandidat for partiet i Troms, har Aronsen også vært politisk rådgiver for klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

I skrivende stund sier valgresultatet at Venstre ender med 4,42 prosent oppslutning nasjonalt, og 2,39 prosent i Troms.

Ved Stortingsvalget i 2017 endte partiet med 4,4 prosent nasjonalt og 2,9 prosent i Troms.

Sperregrensa

Aronsen sier der er én enkelt ting som får han til å feire i kveld.

– Hvis venstre kommer over sperregrensa så feirer vi. Det må vi gjøre. Det er mange mange tiår sia vi har havnet over sperregrensa tre stortingsvalg på rad, så vi er veldig fornøyde med det. Dersom vi gjør det bedre i Troms i år enn i 2017 kommer jeg også til å være veldig fornøyd, sier han

Dersom valgresultatet blir like bra, eller bedre enn prognosene sier, og partiet har litt flaks fins det muligheter for at Aronsen ender på Stortinget. I så fall som et utjevningsmandat fra Troms. I den samme konkurransen stiller både Sv, Rødt pg MDG

– Alt kan skje. Jeg er veldig forsiktig med forhåpningene, men kanskje jeg er som skilpadda som springer mot haren. Det blir spennende, sier han.

Han er tydelig på at han krysser fingrene for fortsatt borgerlig regjering.

– Venstre går jo til valg på det regjeringsalternativet vi sitter i nå. Vi håper så klart vi finner et flertall så den kan fortsette. Når det er sagt er jeg er klar til å gjøre en jobb uansett. Om vi er i posisjon eller opposisjon.

Les også

Høyre går ned, men Rune jubler over en ting: – Det er jo fantastisk

Les også

Dårlig valgoppslutning i Harstad: – Overraskende sier ordføreren

Les også

Eskil jubler for brakvalg i Harstad: – Det har vært intenst