Det er én av mange kommentarer til saken «Får advokathjelp etter Halloween-påfunn i Tjeldsund: – Ansatte kom med meldinger godt over streken»

Formannskapet i Tjeldsund har altså bedt advokat se på saken etter at en ansatt markerte halloween ved å kle seg ut som rådmannen med plakat pålydende «Død over distriktene.»

– Det var en ansatt som kledde seg ut, og flere andre ansatte kom med kommentarer. Det var flere meldinger som var godt over streken, sier ordfører Helene Berg Nilsen.

iHarstad har vært i kontakt med flere i kommunen som mener saken er blåst ut av proporsjoner. Vedkommende som kledde seg ut bor i en bygd der revy er veldig populært, og folk mener at det må være grenser for hva politikerne skal legge seg opp i. Det hører også med at Tjeldsund kommune er under sterkt økonomisk press. Det er forslag om nedleggelse av flere tilbud for å spare penger. Blant annet i Kongsvik er det frykt for at skolen ryker, og det er trommet sammen til et folkemøte torsdag kveld.

Her er noen av kommentarene på iHarstads Facebook-side:

● Kan ordføreren tilbakevise at «Død over distriktene» ikke skjer? Det skjer i hele landet takket være folkevalgte lokalpolitikere som kun logrer for regjeringen.

● Krenkefesten er i gang. Latterlig å bruke penger på sånt tøv. De som lager lokalrevy for framtida bør virkelig tenke seg om.

● Såpass må både ordfører og rådmann tåle. Litt hårsår ordfører. Når russen harselerer med politiske saker, ler vi. Dette må vi se i forbindelse med halloween.

● Ja, vi gjør alt for og få fokus vekk fra elendigheten vi har påført innbyggerne, gud bedre hvor krenket dem ble. Pinlig!

● Plakaten sier alt! Sannheten er vond å svelge!

● Sløseriombudsmannen.

● «Har vi ikke penger, så har vi ikke penger» si ordførern – og velge å bruke penga på advokat i forbindelse med et Halloween-kostyme.

● Man kan kle seg ut å parodiere kongehuset ... men kødde du med rådmannen i Tjeldsund. da altså

● Å flytte fokus er en velkjent forsvarsmekanisme, men dette er bare pinlig.