Et av Finlands fremste symfoniorkestre kommer til Harstad med sine 65 musikere, og med seg på reisen har orkesteret den internasjonalt berømte fiolinstjerne Elina Vähälä.

Orkesteret har utgitt flere plater og gjestet de største konserthusene i Europa. Nå er det Harstads tur til å få oppleve Finlands nordligste symfoniorkester.

– Vi ønsker å vise frem det beste av det beste innenfor alle sjangre. Storsalen er en av landets beste til akustisk klassisk musikk, og det er en stor glede og ære å kunne presentere Oulu Symfoniorkester for Harstadpublikummet, sier kulturhusdirektør Peter Krarup.

Nært forhold

Oulu Symfoniorkester (Oulu Sinfonia på finsk) startet offisielt opp sin virksomhet i 1837 under navnet Oulu Orchestra. Orkesteret ble gitt rettighetene til å benytte navnet Oulu City Orchestra i 1961, og har siden 1983 holdt hus i det prominente Oulu Musikksenter. I 2005 endret orkesteret navn til Oulu Sinfonia.

Under ledelse av sin britiske sjefdirigent, Rumon Gamba, fremfører orkesteret verker av komponister de har et nært forhold til.