I 2016 åpnet en smal og liten festival i Harstad med store navn fra kammermusikkens verden. I år er det sju navn på plakaten som får sine navn skrevet med stor skrift når Contrasto feirer fem år.

Noen vil kanskje stusse over at det feires fem år sju år etter oppstarten, men svaret er selvsagt korona.

– Det er jævlig deilig at vi kan komme tilbake nå, men jeg ser at det ikke går like lett å selge billetter. Jeg lurer på om koronaen har gjort Netflix en stor tjeneste.

Det sier Knut Erik Sundquist som mener festivaler er fin sosial trening.

– Jeg merker at noen nøler før de tar en klem, men nå kan man peise på – kanskje med et glass vin i hånda.

Blir lagt merke til

Fiolinist-stjernen Sonoko Miriam Welde er på plass. Det samme gjelder fiolinisten Atle Sponberg som i helga vant Spellemannprisen sammen med Håkon Skogstad og Trondheimsolistene.

– I Tromsø måper de over hva vi får til i Harstad. Får de ett av de sju navnene vi henter til Harstad så er de fornøyd, sier Sundquist.

Selv om billettene ikke har gått like raskt unna som tidligere, er enkelte forestillinger utsolgt. Det er også svært få festivalpass som er tilgjengelige.

Starter fredag

Første konsert går av stabelen med «Årstidene – Piazzolla» i Nordic Hall. Vivaldis utgave av Årstidene er som vanlig på programmet i Trondenes kirke søndag.

– Vi kan være stolte over at sykt flinke folk kommer til Harstad. Det er artig å få til, sier Sundquist noen dager før start.