Da kan nemlig Harstad Kulturhus, sammen med Hársttáid suohkan/Harstad kommunes komite for samenes nasjonaldag, ønske selveste Mari Boine velkommen på scenen i storsalen.

Mari Boine kommer til Harstad med fullt band, og setter startskuddet for Samenes nasjonaldag med konsert i storsalen lørdag 5. februar - dagen før den årlige feiringen. Boine gjestet Harstad for kun fem måneder siden, men på grunn av de gjeldene restriksjonene på tidspunktet, var det veldig få som fikk mulighet til å oppleve konserten.

iHarstad var på konserten og kan skrive under på at det var en minnerik aften. Boine med band og mange låter arrangert på nytt var virkelig en festaften.

– Vi ønsker å være med på markeringen av Samenes nasjonaldag i byens storstue, og da falt valget på Norges fremste representant for samisk musikk. Verdensstjernen Mari Boine har høstet enorm internasjonal anerkjennelse, og har hatt stor betydning for brobyggingen mellom samisk og norsk kultur. Derfor er det veldig gledelig å sammen med Komiteen for Samenes nasjonaldag, kunne presentere Mari Boine som vårt bidrag til feiringen» sier direktør for Harstad Kulturhus, Peter Krarup i en pressemelding.

Samisk måned og Samenes nasjonaldag markeres med mange ulike arrangement i februar. Leder av Hársttáid suohkan/Harstad kommunes komite for samenes nasjonaldag, Barbro Hætta, gleder seg over at det er nettopp Mari Boine som får stå for startskuddet til selve nasjonaldagen.

– Komiteen setter utrolig stor pris på at Kulturhuset ønsker å markere Samenes nasjonaldag og håper at Harstads innbyggere, uansett bakgrunn, vil feire den sammen med oss i byens storstue, sier Hætta.

Mari Boine har siden debuten for over 30 år siden levert en innholdsrik diskografi, og har spredt vår felles kulturarv over hele verden. Listen over utmerkelser kan ta pusten fra de fleste; Boine har blitt hedret med flere Spellemannspriser, Rockheim Hall of Fame, Nordisk Råds Musikkpris, Samerådets Ærespris, Ole Vig-prisen, Finnmark Fylkes Kulturpris, Amders Jahre`s Kulturpris, hun er utnevnt til statsstipendiat og er slått til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.