Heimevernet med Nord-Hålogaland heimevernsdistrikt (HV-16) og Hærens musikkorps ønsker å invitere deg med på festkonsert i Harstad kulturhus torsdag 28. oktober, i anledning Heimevernets 75-årsjubileum.

– Sammen med Hærens musikkorps, vokalist Knut Marius Djupvik og konferansier Geir Aker, blir det garantert god stemning, sier Jon Ivar Kjellin, sjef HV-16 i en pressemelding.

Hvem som helst kan nå kjøpe billett til konserten.

Musikkfeiring

Jubileumskonserten kan by på mange kjente godbiter, både fra filmmusikkens verden og klassiske «gode gamle slagere». Du kan blant annet glede deg til musikk fra den amerikanske actionthrilleren Under Seige fra 1992, og Fortunate Son fra rockebandet Creedence.– Her er det mange verk med høy gjenkjennelsesfaktor. Det blir en feiende storbandkonsert med stort «trøkk», sier Kjellin.

Vokalist Knut Marius Djupvik er for mange kjent for å ha vunnet sangkonkurransen The Voice på TV2 i 2013 og senere sangkonkurransen Stjernekamp på NRK i 2020.

For de fleste er konferansier Geir Aker kanskje bedre kjent som «fenriken» i Kompani Lauritzen på TV2, men Aker er også tilknyttet HV som områdesjef i Horten.

Dirigent for konserten er Lars Erik Gudim.

HV 75 år

I 2021 er det 75 år siden Heimevernet ble etablert. Heimevernet er siden da blitt en viktig del av Norges beredskap og består av 40.000 soldater over hele landet.

Selve bursdagen 6. desember, men allerede nå ønsker HV lokalt å markere jubileet med en konsert sammen med Hærens musikkorps.

– Heimevernets soldater har sørget for lokal beredskap gjennom 75 år og er en viktig del av Norges forsvar, også i fremtiden. Blant annet har vi nylig avsluttet vår bistand til politiet med grensekontroll langs hele Norges grense, et oppdrag HV har stått i snart et halvannet år. Aldri før har Heimevernet hatt et så langvarig oppdrag, sier Kjellin.