Gå til sidens hovedinnhold

Festivalen bytter plass: – Dette må du vite før årets Bakgården

Det er to år siden sist, men nå gjør endelig bakgården comeback i Harstad sentrum.

Torsdag braker det løs! Festivalsjef Jan Santocono forteller hva vi kan vente oss av årets festival, og hva vi må huske på.

– Mye er annerledes, men det blir minst like gøy, sier han.

Grønt koronasertifikat

Når Kari Bremnes åpner årets festival torsdag 19. august, er det foran et publikum og frivillige som alle har et grønt koronasertifikat i lomma.

Nytt av året er at Bakgården arrangeres på parkeringsplassen ved UiT. Dette for å få bedre plass til å overholde gjeldende smitteverntiltak.

Hurtigtesting og sjekk av koronasertifikat før innslipp skal gjøre Bakgården til en trygg opplevelse.

– Vi sjekker alle, også våre egne frivillige, før de får lov til å komme inn på det nye festivalområdet i Havnegata. Det betyr at publikum og frivillige enten er vaksinerte eller har en ny, negativ hurtigtest som gjør at koronasertifikatet lyser grønt. Når vi i tillegg vet at det ikke er rapportert om et eneste smitteutbrudd i etterkant av noen av festivalene som er gått av stabelen i sommer, så er vi rimelig sikre på at også Bakgården blir et trygt arrangement, sier Santocono.

Årets festival blir annerledes også på andre måter. Publikum vil bli delt inn i fem kohorter á opptil 500 personer med egne toalettområder og serveringssteder.

Disse kohortene vil bli fylt opp etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Det betyr at skal du være i samme kohort som vennene dine, må dere komme samtidig.

Og kommer du sist, må du oppholde deg i den bakerste kohorten. Når du går inn i en kohort skal du scanne en QR-kode og registrere deg, slik at det blir lettere å drive smittesporing dersom det blir nødvendig.

Slik gjør du det når du skal inn på festivalen:

Sørg for at du har grønt koronasertifikat.

Grønt sertifikat får du dersom:

  • Du har gjennomgått covid-19 sykdom siste 6 mnd.
  • Du har tatt første koronavaksine for minst tre uker siden, eller er fullvaksinert.
  • Du har tatt en negativ hurtigtest som er maks 24 timer gammel.

Dersom du må hurtigteste deg for å komme inn på festivalen, kan du gjøre dette gratis på Båkgårdens teststasjon ved Torget. Teststastjon vil være i teltet til NorthUp. For å gjennomføre hurtigtest må du forhåndsbestille time.

Informasjon og lenke til denne timebestillinga vil billettkjøperne våre få i en epost.

Åpningstider teststasjon:

  • Torsdag: 10.00 – 18.00
  • Fredag: 10.00 – 18.00
  • Lørdag: 10.00 – 18.00.

Det tar bare noen sekunder å ta selve testen. Du trenger ikke å vente ved teststasjonen på svaret. Resultatet finner du Helsenorge-appen etter maksimalt én time.

Ta med varme klær - ikke paraply

Noe annet som er nytt i år er at alle vil ha sitteplass inne på området. Det vil være benker og bord til over 2300 personer fordelt på de fem kohortene.

– Dette for at uvaksinerte skal få muligheten til å holde en-metersreglen. Det vil være QR-koder på alle bord så man kan bestille drikke direkte til plassen sin, sier han.

Værmelding for årets festival er noe variert. Det kan være utrygt for regn en eller flere dager. Santocono håper på opphold, men ber festivaldeltagerne kle seg godt.

– Vi skal være mange timer ute og vi vet av erfaring at det kan bli kaldt. Jeg skal selv ikle meg ullundertøy og anbefaler andre om å gjøre det samme. Blir det regn anbefaler jeg folk om å ta på seg poncho. Det er paraply-forbud på området, så den må vi dessverre ta fra deg dersom du har den med deg.

Les også

Slik blir Bakgårdsværet: – Jeg er redd vinden kan ødelegge paraplyen din

Les også

KM Myrland får Harstad bys fortjenstmedalje: – Dette ville betydd utrolig mye for han, sier sønnen