Dette fordi visningssenteret Arctic Acua på Engenes har fått tillatelse fra Fiskeridirektoratet til å drifte videre i fem nye år, skriver Salangen-Nyheter.

Etter å ha lagt ned et omfattende arbeid i søknad til Fiskeridirektoratet, og etter 7 måneders behandlingstid i direktoratet ble resultatet som ønsket i form av fornyelse av visningstillatelsen, forteller formidler og båtfører Hugo Olsen og prosjektleder Vibeke Marie Aspdal ved visningssenteret.

- Vi er svært godt fornøyd med at det i Fiskeridirektoratets begrunnelse for videre drift, er det lagt vekt på at senteret er særlig godt egnet til formidling. Dette gjelder både god tilrettelegging for publikum og spennende presentasjoner av næringen tilpasset de ulike aldersgrupper, sier Olsen og Aspdal til Salangen-Nyheter..

Tidsriktig faktabasert kunnskap

De kan også røpe at et nytt bygg er under oppføring, designet av Snøhetta.

– Dette blir et spektakulært innovasjonsbygg som vil huse mange virksomheter i tillegg til Kleiva Fiskefarm/Arctic Aqua. Det innbefatter regnskapsbyrå, fiskebåt-, service- og brønnbåt rederier. Arealet til visning femdobles og ligger i området som gir en umiddelbar nærhet til mærer og annen aktivitet som viser frem næringen. Dette gir de besøkende en fantastisk mulighet til å få tidsriktig faktabasert kunnskap. Her kan du utforske Norges viktigste kystnæring gjennom en spennende utstilling og flotte installasjoner. En Rib-tur ut til mærene for å besøke laksen hører selvfølgelig med, forteller de to stolt.

Øker bemanningen

Visningssenteret er gratis å besøke og har ofte skoleklasser fra blant andre Ibestad, Harstad og Salangen innom, ifølge Olsen og Aspdal.

– I tillegg er det stadig flere turister fra både inn- og utland som velger å besøke oss. Selv om det er gratis å besøke oss, er det ikke gratis å drifte visningssenteret. Derfor følger det med denne tillatelsen 780 tonn laks som skal bidra til å finansiere driften som blant annet består av nødvendige sertifikater vi må ha for å frakte personer i Rib til anleggene, lønn til ansatte og andre generelle kostander som påløper ved å drifte senteret. I forbindelse med fornyelsen av tillatelsen vil vi også øke bemanningen ved senteret, sier Olsen og Aspdal.

Les også

Arne vokste opp i fosterhjem: – Jeg har gått fra å være han som har få venner, til å ha altfor mange