– Det var noen som meldte oss på, og deretter mottok vi en rekke spørsmål fra juryen som vi skulle besvare. Årets tema er fagkompetanse, så jeg brukte lang tid på å snakke med bakerne og konditorene. De fortalte hva de har lært, hva de syntes er bra og hvordan det er å jobbe hos oss, forteller Silje Blomsø.

Hun er eier av familiebedriften Harstadbotn Bakeri & Konditori, som har gått gjennom tre generasjoner. Familien til Blomsø startet bedriften i 1958.

Bred fagkompetanse

– Morfaren min begynte å bake i kjelleren sin, deretter ble faren min med og modifisere bakeriet. Vi er et håndsverksbakeri og går mer og mer bort fra maskiner. Det er mange i familien og i jobben som har vært med veldig lenge. Så jeg tror det ville betydd mye for alle om vi stakk av med førsteplassen. Og ikke minst kundene, som er våre viktigste støttespillere, forteller Blomsø.

– Det er veldig morsomt at vi fikk være med videre i konkurransen. Våre ansatte er fra 20 til 69 år gamle, og de som har jobber her lengst har vært her i opp mot 40 år. Det gjør at vi har mye forskjellig fagkompetanse, noe jeg tror juryen satt pris på.

Videre forteller hun at de eldste som jobber på bakeriet har et godt øye for tradisjonelle kaker og bakst, mens de yngre og lærlingene er gode på moderne kaker.

Juryleder Vigdig Myhre Næsseth sier til bakeri.net at det er et krav om at bakeriene er aktive når det gjelder å ha lærlinger, både for å bidra inn i eget bakeri, men også for å bidra til å heve fagkompetansen i bransjen generelt

Stem fra 1. september

– Nå er vi en av tre som er igjen av de nominerte. Juryen har valgt ut de bakeriene de synes er best, så nå er det opp til kundene våre og folket der ute til å stemme på oss, sier Silje.

Fra 1. september kan du gå inn på bklf.no og stemme frem Harstadbotn Bakeri & Konditori som vinnere av Årets bakeri 2021. Det er bransjeforeningen Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) som står bak konkurransen.

For å feire nominasjonen vil bakeriet de neste ukene ha forskjellige konkurranser og gode tilbud.

– Det er veldig morsomt å være med videre i konkurransen. Det var mange flinke nominerte og vi ønsker de andre finalistene masse lykke til. Jeg syntes dette er en fin og viktig bransje, så det er gøy å se at den står sterkt for tiden.

– Uansett om vi vinner eller ikke, så er kundene våre de viktigste vi har, og vi setter stor pris på dem, avslutter Blomsø.

Les også

Dagny om kjærligheten til Harstad: – Byen har formet meg på flere måter