Gå til sidens hovedinnhold

Fire koronasmittede personer var på konsert med Violet Road

– Vi har fredag fått seks nye smittetilfeller i Harstad. Vi har sannsynlig smittevei på alle. Kartlegging av nærkontakter pågår enda.

Fire koronasmittede personer var onsdag på konsert med Tromsø-bandet Violet Road på Meløyvær i Harstad kommune. Utbruddet på Meløyvær har kommet opp i 11 positive personer, men bare fem av disse oppholder seg i Harstad. De andre smittede er reist til andre kommuner. Det opplyser kommuneoverlege i Harstad, Jonas Holte.

Les også

Henriette har bodd i Harstad i nesten ett år. Nå skal hun være guide på Sommerskuta

– Flere smittede personer var på konserten på Meløyvær onsdag 14. juli. Det har vært konferert med utbruddsgruppa til FHI og vi har blitt enige om å anbefale test på alle som var på konserten. SMS om dette vil bli sendt ut til alle som har løst billett til konserten. Vi ber alle som har vært på nærbutikken på Bjarkøy og i kiosken på Bjarkøy onsdag den 14. juli, mellom klokka 13:30 – 15:00, om å teste seg, skriver Holte i en pressemelding.

Smittesporingsteamet har fredag avdekket at det også har vært smittede innom Verftet fredag 9. juli. Kommunen har fått gjestelister over hvem som var til stede. Det er sendt ut SMS til alle som var der den dagen med anbefaling om å teste seg.

Tidligere har kommunen bedt alle som var på Meløyvær pub fredag 9. eller lørdag 10. juli om å teste seg. Fredag var det konsert med Kurt Henning Myhre.

Tok du hurtigbåten inn fra Meløyvær søndag 11. juli klokka 1405 med ankomst Harstad klokka 1510, ber kommunen deg også være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste deg.

– Testkapasiteten på Luftveisklinikken er økt for å klare å teste alle vi nå anbefaler test til. Det kan være at vi må bruke både lørdag og søndag på å få testet alle. Pandemitelefonen vil holde åpen i morgen og på søndag for å svare på koronarealterte spørsmål, skriver Holte.

Det er foreløpig ingen prøver som har vist at de ulike utbruddene i Troms er av den mer smittsomme delta-varianten.

Bandet Violet Road er for tiden på en større kystturné i Nord-Norge med båten Vulkana. Lørdag skal bandet etter planen spille konsert i Henningsvær.

Les også

Holder åpent tross smitte: – Skulle ønske de ansatte var høyere prioritert i vaksinekøen

Les også

Fire testet positiv som har vært på puben: – Ufyselig å få det så nært

Les også

Dette nye tilbudet hos Espen gjorde noe med omsetninga - nå forlater han med et smil og en fest