Gå til sidens hovedinnhold

Flytter vaksinering til Sjøkanten Senter

Harstad kommune går snart inn i siste uke med koronavaksinering i Harstadhallen.

– Vi skal gi hallen tilbake til vanlig drift 2. oktober, slik vi tidligere har lovet. Dermed blir det siste vaksinering onsdag 29. og torsdag 30. september i Harstadhallen. Disse to dagene er det også mulig å få første dose gjennom å bare møte opp i hallen, skriver Øivind Arvola, kommunikasjonssjef i kommunen i en pressemelding.

Massevaksineringen mot korona fortsetter i første omgang ut oktober. Fra onsdag 6. oktober og de påfølgende onsdagene i oktober vil vaksineringen skje i lokalene der Clas Ohlson holdt til på Sjøkanten senter. Blir behovet større, åpnes det for vaksinering flere dager.

Les også

Nå herjer influensaen: Derfor er de aller yngste hardest rammet

16-17-åringer i Harstad har fått tilbud om koronavaksine. Det skal gå minst åtte uker mellom dose én og to for denne gruppen. Kommunen vil ha et eget opplegg i første halvdel av november for denne gruppen.

Det er også klart for vaksineringen med 3. dose koronavaksine til alvorlig immunsupprimerte fra og med onsdag 29. september. Arvola skriver at det er viktig at alle som melder seg til vaksinering sjekker at de tilhører de gruppene som nå er anbefalt tredje dose. Gruppen består av:

● Transplanterte
● Alvorlig og moderat medfødt immunsvikt
● Ved aktiv behandling mot kreft
● Alvorlig nyresvikt og behov for dialyse
● Redusert immunforsvar som følge av HIV-infeksjon

Influensavaksinen vil også bli gitt på Sjøkanten senter i månedsskifte oktober/november. Det kommer mer info etter hvert som vi vet når vi får vaksinedosene, opplyser Arvola.