De nasjonale forskningsdagene arrangeres hvert år, og gjennom 10 dager blir aktuell forskning gjort tilgjengelig for et stort publikum.

UiT i Harstad inviterer til en rekke foredrag, det blir aktiviteter for barn og unge, og du kan bestille en forsker til å komme dit du er.

– Forskning er ikke kjedelig. Det er basert på en grunnleggende nysgjerrighet og at vi skal pushe grenser for å finne ny kunnskap. Vi må aldri slutte med det, sier Rikke Gürgens Gjærum i en pressemelding.

Som viserektor ved UiT er hun over snittet opptatt av god forskningsformidling.

– Vi trenger alle å utvide horisonten litt. Forskningsdagene er folkeopplysning i beste form og jeg ønsker alle hjertelig velkommen til å lære noe nytt i disse neste dagene, sier Gjærum.

Mye av dette skjer i form av åpne foredrag, der alle er velkomne. I tillegg er det en del aktiviteter rettet mot barn og unge, der barnehager og skoler i Harstad er spesielt invitert.

Så lenge lærerstreiken fortsetter, peker Gjærum på at det er flere av arrangementene som egner seg spesielt godt for ungdom som ønsker å lære noe nytt.

Torsdag 22. september inviterer UiT og Andøya Space for eksempel til et foredrag for ungdom om satellitter og romteknologi. Dette er fremtidsrettet – og det skjer her vi bor, sier Gjærum.

I tillegg inviteres alle til å bli med «Forskerne kommer!» som arrangeres onsdag 28. september.

– Her får vi besøk fra forskere som har laget et opplegg som er spesielt rettet mot ungdom, sier Gjærum.