Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter med rødt nivå på Heggen i neste uke

Heggen videregående skole er rådet til å holde beredskapen på rødt nivå av smittevernlegen i Harstad.

Torsdag sendte rektor ved Heggen VGS, Tom A. Johnsen, ny informasjon til elevenes foresatte. Her kommer det fram at man allerede nå har bestemt å fortsette på rødt beredskapsnivå. Det betyr at dagens ordning fortsetter.

Vanlig timeplan gjelder, og foreldre og elever kan på Its learning-plattformen se oppmøtetider.

– Men, som med så mange andre planer som legges i disse tider er også den med forbehold om endringer som kan komme på kort varsel. Det er dessverre en usikkerhet som vi bare må leve med, sier rektoren.

Han sier at skolen ønsker å ivareta alle på best mulig måte i denne situasjonen og understreker derfor viktigheten av at man er i dialog med oss som skole, enten med faglærer, kontaktlærer, rådgiver eller de på ledernivå.

Forlenger de lokale tiltakene i Harstad

– Det er spesielt viktig tilknyttet situasjoner eller ved helsetilstand som gjør deltakelse i digitale og stedlige opplæringssituasjoner vanskelig. Ungdom i alderen 16-19 år trenger også noen ganger hjelp til å starte dagen når klasserommet og soverommet plutselig er det samme og situasjonen varer over en lengre tidsperiode.

Helsesykepleier er tilgjengelig, understreker rektoren som samtidig sier at det er både sol, og lysere tider i vente på flere måter:

– Dette kommer til å gå over, vaksineprosessen er i gang, sola er snart tilbake og vi går mot lysere tider. Og vi kan jobbe oss gjennom dette sammen, på 1 meters avstand, med hyppig vask av hender, ved å holde oss hjemme når vi er syke og begrense antall nærkontakter ellers.