Jærbladet: Kolbjørn Andreassen er opprinnelig fra Harstad, men har bodd i Stavanger i flere tiår. Han har tidligere jobbet i Rogalands Avis, Stavanger Aftenblad, TV-Vest og Økonomisk Rapport, men er i dag kommunikasjonssjef i Norsk olje og gass. Journalisten i ham får fritt spillerom på fritiden og 51-åringen benytter ofte anledningen til å lage videoreportasjer. Det skjedde også da kunstnerbroren Are Andreassen med sine to sønner nylig var på besøk.

Videoen som ble publisert på Facebook mandag kveld, hadde i løpet av et halvt døgn blitt delt flere ganger, fått nesten 200 likes og hatt 1200 visninger.

Adrian Aressønn Norwich, som bor i Harstad, og Håkon Meyer Aressønn Lundeng er farsefrelste nordlendinger som hadde opparbeidet seg stor kunnskap om den jærske delikatessen på Tik Tok. Med seg på turen sørover var også faren deres, Kolbjørns bror, kunstner Are Andreassen. Han hadde fått med seg litt av farsehysteriet i en Norge Rundt-episode .

– Guttene kan mye mer om farse enn meg, og deres største ønske var å få tak i dette fenomenet. De forlangte å få farse med én gang de ankom Stavanger, sier Kolbjørn Andreassen, som gjerne ville at nevøene skulle få smake det beste Jæren har å by på av farse.

Han tok derfor kontakt med en tidligere kollega fra Nærbø, Odin Omland, som jobber i NRK. Svaret var at den beste farsen finnes på "Megaen" i hjembygda hans.

Dermed var det bare å sette seg i bilen og ta fatt på turen fra Stavanger til Nærbø.

Vel framme ved delikatessen inne i butikken ble de litt i tvil, men fikk gode råd av dama bak disken.

– Skal dere ha ett eller to brød?

– Vet ikke, hva anbefaler du?

– Det er kanskje enklest med to, for de fleste er ganske høye.

– Hvilken drikke bør vi ha til?

– De fleste bruker melk. Jeg vet det høres litt rart ut, men.

– Melk? Okei, da.

– Hva skal dere har på? Ost, løk, ketsjup, piffi?

–Hva tenker du?

– De fleste bruker bare ketsjup og piffi.

– Kjør på med det!

Og dommen?

– Medisterinspirert. Det er ikke i nærheten av hamburger, men jeg skjønner hvorfor folk liker dette, sier Are Andreassen.

Det var sønnene hans helt enige i.

En vellykket farsetur til Jæren var et faktum.

Les også

Burgerkjenner Thomas spent under åpningen: – På tide med skikkelig burger i Harstad