Gå til sidens hovedinnhold

Framskynder enda mer: – Nå kan du ta dose to fem uker etter den første i Harstad

Denne uken blir 10.000 av oss regnet som fullvaksinert i Harstad. Sammen med stor økning i antall mottatte doser, kan du også vaksinere deg raskere.

Harstad kommune får i neste uke en stor økning i antall mottatte vaksinedoser. Det gjør at du nå kan framskynde dose to i enda større grad enn tidligere. Nå ber kommunen deg vente bare fem uker fra første til andre dose hvis du har mulighet til det.

– Vi har god kapasitet i Harstadhallen og vi har dosene. Det betyr at folk som ønsker å framskynde sin andre dose kan gjøre det, sier kommunikasjonssjef Øivind Arvola.

Du kan også få én dose Pfizer og én dose Moderna. Sistnevnte vaksine skal ifølge noen studier være noe mer effektiv mot Delta-varianten.

Kommunen ber også om at de som ikke har tatt sin første dose gjør det.

Har snart fullvaksinert 50 prosent

Denne uken vil over 1.000 doser være tilgjengelig i Harstad, sier Arvola.

– Det er viktig at folk stiller til timene. I sommer har vi sett at mange har hatt ferie, og har vært nødt itil å ring opp flere som ikke har møtt opp.

Denne uken vil det til sammen være over 10.000 innbyggere over 18 år som enten har fått to vaksinedoser eller har hatt korona. Det betyr at 48,8 prosent regnes som fullvaksinerte.

For å endre timen din går du på denne lenken.

Les også

PRIDE i Harstad får uvanlig mye støtte fra kommunen: – Åpner for mer forståelse og aksept