Det var i iHarstads jubileumsutgave i papir han først oppdaget konkurransen til det ibestadbaserte selskapet.

Da vi tok kontakt med den rykende ferske vinneren møtte vi på en beskjeden, men fornøyd kar.

– Dette var absolutt veldig artig. Jeg hadde overhodet ikke forventet dette. Det er vel første ganger jeg vinner noe som helst, ler Hansen.

Seddelpresse i kjelleren

Premien fra Polar Energi er en ny, revolusjonerende type varmepumpe. Salgs- og markedsansvarlig Tor Nordli-Mathisen i selskapet kaller det verdens mest energieffektive varmepumpe.

– Vi har utviklet og introdusert en helt ny og unik teknologi for bruk i luft-til-vann- varmepumper. Med denne løsningen distribueres vannbåren varme i gulvet og avgir et mer behagelig inneklima i boligen. Teknologien forenkler og effektiviserer varmeoverføringen fra kjølegass til vann i et varmepumpesystem. I tillegg utnytter den hele energiproduksjonen som varmeprosessen i en varmepumpe avgir, sier han og legger til:

– Med denne premien, som vi så klart skal installere for han, har Frank vunnet seg en seddelpresse i kjelleren.

Frank Hansen har tidligere hatt vannbåren varme i huset, men sier anlegget var klar for utskiftning.

Nå ser han frem til det nye anlegget er på plass i det 250 kvm store huset til familien på fire.

– Det blir veldig spennende å se hvor stor forskjell dette gjør. Vi har mye rom å varme opp og til nå har jeg måtte supplert en hel del med vedfyring på vinteren. Selv jobber jeg som automasjonsingeniør i Equinor, så jeg synes alltid det er artig med ny og moderne teknologi. Vi gleder oss, sier Frank.

Vil følge han videre

Etter flere hundre deltok i konkurransen er Tor Nordli-Mathisen glad for endelig å ha kåret en vinner.

Nå er planen at Polar Energi skal følge Frank den første tiden etter anlegget er montert

– Vi ønsker å følge Frank opp for å vise strømforbruket hans før, og nå. Vi mener han kommer til å redusere strømutgiftene radikalt. Dette blir spennende, sier han.