Europacupfinalen i alpint i Narvik er på trappene denne uken og mange utøvere kommer til Harstad hvor de trener og blir vant til det nordnorske klimaet.

Fra Frankrike kommer blant annet Charles Gamle Seigneur, Leo Ducros og Louis Tuaire. De er veldig fornøyd med landsdelen.

– Det er vakkert. Det føles som å kjøre fra fjellet og ned i havet. Det er ingen plasser i Frankrike hvor du får oppleve det, forteller trioen.

Tidligere har de kjørt i Kvitfjell, men det er første gang de er så langt nord i landet.

Finner ikke noe sånt i Frankrike

– Vi har fått testet bakken i Harstad og utsikten fra toppen er helt fantastisk, avslutter utøverne før de skynder seg videre.

Ifølge daglig leder i alpinsenteret Knut Granås er det en god del kjente navn her, og utøverne får vi kanskje se i World Cup til neste år.

Mangler drosjer

I Harstad har alpinklubben bistått naboklubben i Narvik med gjennomføringen av arrangementet. Blant annet har de bedt folk stille med biler for å kjøre utøvere til Sollia.

Dette fordi det på flere tider av døgnet ikke er mulig å oppdrive nok biler på grunn av skole- og helseoppdrag, opplyser alpinklubben som gjerne tar imot hjelp.