Fra før har iHarstad eksklusive rettigheter til å vise HIL i 3.-divisjon og Medkila IL i 1.-divisjon i 2022. Fredag tegnet Harstads nettavis avtale med Hålogaland Fotballkrets om å vise 4.-divisjon for menn.. I tillegg vil vi vise flere kamper i 5.-divisjon, ungdomsfotball og kvinner 2.-divisjon.

I 2023 blir det det enda mer fotball hos iHarstad som følge av et helt unikt samarbeid med TV 2.

iHarstads kommentatorer denne sesongen, akkurat som i fjor, er Lucas Ludviksen, Erling Jarl Forsaa, Simen Risbøl og Espen Ludviksen. På foto har vi først og fremst iHarstads Martin Mortensen.

Tøff satsing

– Vi er glade for at vi har fått med oss dyktige kommentatorer, Harstads beste, og et stabilt kamerateam med Martin i front. Det er mye å holde styr på, og mange tekniske løsninger som skal fungere sammen, men det skal vi få til. Vi har bred erfaring fra sesongen i fjor, og har i vår sendt to hjemmekamper med Harstad IL. Det har gått helt sømløst. På Medkila kvinner bruker vi AI-kameraer som følge av en avtale mellom fotballforbundet og Amedia. For en avis på iHarstads størrelse er fotballsatsingen et ressurskrevende løft. Men å følge alle divisjonene så tett, er noe vi velger å prioritere høyt, sier ansvarlig redaktør hos iHarstad, Morten I. Jensen.

Sammen med Lofotposten

iHarstad tar sikte på å vise mange av Harstad-lagene (Landsås og Medkila) sine hjemmekamper, og først ut er Medkila mot Lofoten på Harstad stadion lørdag klokka 14.00. Her stiller Martin Mortensen og Lucas Ludviksen som kommentatorer.

Kampen ser du her

For 4.-divisjon har iHarstad har alliert seg med søsteravisa Lofotposten på bortekamper, og Bladet Vesterålen blir med etter hvert på den store fotballsatsingen.

Sjefredaktør Jan Eivind Fredly i Lofotposten sier at avisa skal vise alle lokaloppgjørene; Lofoten-lag mot Lofoten-lag, men også flere av Harstad-lagene som kommer på besøk.

De serierundene det ikke er lokaloppgjør, sendes "Rundens kamp" på lofotposten.no. Det vil si en kamp hvor et av Lofoten-lagene spiller hjemme, mot et av lagene fra Vesterålen eller Harstad/Tjeldsund. Og enda mer kan det bli ...

I tillegg til de lokale kampene, finner du et arsenal av andre fotball- og håndballkamper og annen sport i Direktesport-universet - her er noen smakebiter: