Gå til sidens hovedinnhold

Full skjenkestopp fra klokken 22: – Det føles så meningsløst

Det har ikke vært smitte i Harstad på flere uker. Likevel velger regjeringen at skjenkestoppen skal strammes inn for hele landet.

På regjeringens pressekonferanse fredag klokken 14 ble det klart at den nasjonale skjenkestoppen strammes ytterligere inn. Frem til nå har det vært mulig å servere alkohol frem til midnatt, men i dag ble det klart at tidspunktet endres til klokken 22.

Endringen trer i kraft fra tirsdag 23. februar.

Det får utelivsaktørene i Harstad til å reagere sterkt.

Les mer

Ingen smittet og ingen i karantene for første gang siden oktober: – Vi kan rope litt hurra nå

– Vi har tilpasset oss hele veien

Roger Uttakleiv fra Gois restaurant og cocktailbar er oppgitt og føler skjenkestoppet er meningsløst for smittesituasjonen på serveringstedet hans.

– Vi er lei nå. Det føles som om vi hele tiden blir påkastet nye tiltak og begrensninger. Det er jo helgene dette får noe å si for oss. De siste timene på fredag og lørdag har veldig mye å si for omsetningen vår. Og siden regelen som nekter nye gjester etter kl 22 allerede er i kraft, ser jeg ikke at dette får noen virking. Det er jo de samme menneskene som sitter der.

Les mer

Her er Goi og Rogers historie: Det mange ikke vet, er den lange veien Goi har gått for å komme dit hun er i dag

Uttakleiv mener det heller burde vært lokale tilpasninger og har aller mest sympati med sine ansatte som får en veldig uforutsigbar hverdag.

­– Vi har tilpasset oss hele veien for å kunne holde åpnet og ha våre ansatte i jobb. Vi registrerer alle gjestene, vi er veldig opptatt av meteravstand og mye annet smittevern. Dette er trist i forhold til planlegging og timer til de ansatte. Folk vil jo være i jobb. Det føles bare meningsløst, sier han oppgitt.

Han er allikevel ikke bekymret for fremtiden til stedet.

– ­Vi berger oss heldigvis. Vi har kunnet snudd oss rundt og endret driften vår. Blant annet ved å starte med takeaway som har gått veldig godt. Det har sørget for overlevelsen vår, men det er jo ikke alle stedene i Harstad som har den muligheten.

– Savner mer støtte fra staten

Statsminister Erna Solberg sa under pressekonferansen at det ikke kommer store koronalettelser nasjonalt før tidligst i midten av mars.

– Etter råd fra helsemyndighetene flytter vi skjenkestoppen fra midnatt til klokken 22, det er en innstramming, sier Solberg.

Grethe Byberg ved Cafe De 4 roser deler frustrasjonen til Uttakleiv.

– Vi er selvfølgelig lei av hele situasjonen men kan intet gjøre. Vi forsøker å tilpasse oss til alle nye tiltak som kommer og går. Det sliter på - vi har siden i fjor ikke hatt lenger åpent enn til kl 22 i helger og heller fokusert på driften på dagtid. Det er vanskelig å planlegge frem i tid. Vi må bare krysse fingre og tær og håpe at vi i vår bransje klare å stå dette av. Det har vært svært lite støtte å få av staten og det gjør meg mest forbannet, sier Byberg.

Chanett Geitanger ved Bark spiseri og Bar mener situasjonen virker noe rotete fra sentralt hold.

– Vi syns at det er synd at dem velge å gjøre dette til en nasjonal skjenkeregel. For oss som driver i kommuner med lite og ingen smitte blir det nok en gang veldig uforutsigbart, og gjør det vanskelig å planlegge fremover i tid. Vi syns regjeringen skyter litt fra hoften og har lite struktur i tiltakene de fører i henhold til skjenkepolitikken.

Les mer

Chanett var tilbake på jobb 6 uker etter fødselen: - Vi er en annerledes familie

Les mer

Harald blir kunstner på heltid: – Har ikke tid til å være lærer