Like før klokken 12 mandag troppet Lillian Mathisen i Gjensidigestiftelsen opp med en sjekk på 160.000 kroner til Radio Harstad. Leder Tommy Vandalsvik mistet både munn og mæle da han fikk den uventede nyheten.

– Jeg måtte sette meg ned. Egentlig var avtalen at vi skulle snakke om søknaden, men så fikk vi en sjekk i stedet. Dette gir oss en stor boost, sier han.

Pengene skal gå til sommer-radio og satsing på gaming.

– Vi har allerede et gaming-rom, men drømmen er å utvide dette og også satse på e-sport. Vi har allerede samarbeid med HålogaLAN og ønsker å gjøre enda mer med dem, sier Radio Harstad-lederen.

Trenger flere med gaming-kunnskap

Mathisen jobber til daglig i IT-selskapet Braathe Gruppen. Hun sier at personer med gaming-kunnskap er interessante i næringslivet.

– Det unge gjør med gaming trenger vi i IT-bransjen. Plattformene som Radio Harstad er med på å bygge har stor interesse for oss.

Vandalsvik sier at de nå skal kjøpe flere PCer beregnet på spilling.

– Gaming er en viktig fritidsinteresse som må bli tatt på alvor. Her kan vi gi dette en skikkelig ramme. Min egen sønn på 10 år har stort utbytte av dette. Han får nye venner som han igjen treffer utenfor spillingen, og han har blitt utrolig god i engelsk, sier Vandalsvik.

Les også

Med 39,5 i feber ble Kåre friskmeldt fra korona. Noen dager senere havnet han på isolat

Skryter uhemmet

Mathisen sier at hun lenge har vært en fan av Radio Harstad.

– Folk som har gått her har senere blitt nasjonale kjendiser i medieverdenen. Det var her de fikk grunnlaget. Flere bør vite om den eneste ungdomsdrevne radiokanalen i Norge.

Vandalsvik takker for skryten og sier at det blir enda mer radio i sommer.

– I fjor fungerte det veldig bra. Sommer-radioen skapte engasjement og rekruttering. Med midlene kan vi også betale noen for å ha sommerjobb her.

Mathisen sier at det ofte ikke bare er pengene som gir vekst hos dem som får støtte.

– Anerkjennelsen som følger med gjør ofte at mottakerne får enda større anerkjennelse. Dette kan igjen utløse nye midler fra andre.

Radio Harstad har fått mye støtte den siste tiden. I slutten av mars ble det klart at Equinor gir 100.000 kroner til ungdomstilbudet. Pengene går til å ruste opp fritidssenteret, blant annet med scene.

I juni åpner en ny søknadsrunde i Gjensidigestiftelsen hvor målet er å skape aktiv fritid for alle. Denne utlysningen kan sees på som en form for videreutvikling av prosjektene som skapes i sommer, og vi håper at lag og foreninger også her kaster seg rundt og søker innen 15. september avslutter Lillian Mathisen.