Det er stor enighet om de mange vekstene mellom brosteinene på torget. De tar seg ikke ut, mener folk iHarstad har snakket med. I løpet av sommeren har ugresset virkelig fått vokse godt.

Tidligere i sommer snakket iHarstad med enhetsleder ved Drift- og utbyggingstjenesten i Harstad kommune, Svein Arne Johansen. Han fortalte da at saken er høyt på prioriteringslisten. Kommunen har også gått til innkjøp av en steamer.

Det skal også legges ny fugesand mellom steinene. I dag tar første del av planen sted.

Gir det et forsøk

Asgeir Hansen og Mads Gyltnes er sendt fra park og idrett for å rydde opp. De skal bruke hele dagen sin på ugressfjerningen.

– Vi bruker en steamer og skal rett og slett koke ugresset vekk. Dette er kun vann, ingen kjemikalier eller andre skumle stoffer, sier Hansen.

– Jeg må gå nøye over hele torget.

Hansen referer til noe som ligner på et dusjhode på hjul.

Kollegaene er ikke helt sikker på om kokingen vil drepe alt av mosen og løvetannen. For som de fleste av oss erfarer er ugress et utfordrende fenomen. Men, både Hansen og Gyltnes krysser fingrene og håper dette går rette veien.

Tar lang tid

Ettersom det ikke brukes noen kjemikalier i fjerningen av ugresset, vil dette ta tid.

– I dag blir vi nok værende her i rundt fire timer, forteller Hansen høyt med mye bakgrunnsstøy fra steameren

Maskinen lager mye lyd. En durelyd som alle blir nødt til å forsone seg med.

– Dette er en prosess som må gjennomføres i flere omganger over en lengre periode. Vi må iallfall tilbake to ganger til. Dette blir i løpet av det neste ukene, avslutter Hansen og fortsetter arbeidet.

Les også

Bedriften nærmer seg 100 år, men Herstein er ikke redd for å gå nye veier