MJØNDALEN - BODØ/GLIMT 0-3:

MJØNDALEN (Nettavisen): Bodø/Glimt er seriemester i Eliteserien i 2021 etter at Mjøndalen ble slått 3-0 på Consto Arena søndag.

Erik Botheim, Amahl Pellegrino og Fredrik Bjørkan scoret målene for seriemesteren.

Resultatet betyr samtidig at Mjøndalen rykker ned til Obosligaen. Det gjør også Stabæk, mens Brann skal ut i kvalik mot Grimstad-klubben Jerv.

- Har du sett noe verre?

Kampen på Consto Arena ble i realiteten avgjort allerede før fire minutter var spilt på. Først var det Joackim Olsen Solberg som foræret Erik Botheim en gigantisk sjanse med en grusom involvering.

Botheim lot seg ikke be to ganger og bredsidet inn 0-1 i nærmeste hjørne via keeper Idar Nordby Lysgård.

Eurosports fotball-ekspert Joacim Jonsson er ikke imponert.

- Se på Olsen Solberg - den rutinerte mannen. Han serverer jo Botheim. For en krise, for en katastofeinvolvering av han. Har du sett noe verre? Han som ikke har gjort noe annet enn å spille disse kampene. Det er jo ikke lov. Det er helt spinnvilt, altså, sa Jonsson.

Svensken mener det er fullt fortjent at Vegard Hansen og hans menn spiller i Obosligaen 2022.

- Dette nedrykket er så fortjent. De har vært i nedrykksstriden i to år på rad, og de er ikke i nærheten. 22 poeng - glem det! De fortjener ikke så spille noe annet sted enn i Obosligaen, mener Jonsson.

Iskald Pellegrino

Like etter ledermålet stakk Amahl Pellegrino i bakrom og ble servert av Hugo Vetlesen. Glimt-kanten var iskald, rundet keeper og rullet ballen i åpent mål på sin gamle hjemmebane.

Da eksploderte det på tribunen, som i stor grad var fylt opp med gulkledde - også på langsidene.

Mjøndalen hadde da lite å tape på å satse mer offensivt etter pause, men vertene maktet ikke å skape mye mot seriemesteren fra nord.

Et kvarter før slutt gikk Christian Gauseth av banen for siste gang som Mjøndalen-spiller. Moldenseren ble behørig hyllet av både publikum, med-, og motspillere da han gikk av banen og kastet drakten sin opp til hjemmefansen.

Noen minutter senere banket gjestene den siste spikeren i kista da innbytter Fredrik Bjørkan spaserte ballen i åpent mål etter at en corner fra venstre gikk gjennom hele feltet og til venstrebacken på bakre stolpe.

Da kunne gullfesten settes i gang for fullt på tribunene, og da dommer Tom Harald Hagen blåste av kampen, stormet bortefansen banen for å feire med sine spillere.