Året 2021 var en berg- og dalbane. Først var vi innestengt hele våren. Utpå høsten slapp vi ut og kunne klemme hverandre, gå på konsert og være sosiale. Men så kom omikron. Nå er vi inne igjen.

Det er lys i enden av tunnelen. I skrivende stund ser det ut som den nye varianten ikke er fullt så farlig som man kunne frykte. Lys blir det også ute. 21. desember var årets mørkeste dag. Etter mørketida, eller fargetida som stadig flere velger å kalle den, går det bare én vei!

iHarstad vil takke hver og én av dere lesere. Vår historie startet 29. april 2020. Da kom nettavisen du leser ut første gang. Det har vært fantastisk å ha dere med på laget. Vi hadde ikke klart å lage den gode nettavisen uten å ha dere, først og fremst abonnenter, i rikt monn. 10.300 følgere på Facebook er også supert – med alle kommentarer og hjerter som deles ut til folkene vi skriver om.

Abonnentene er selv grunnfjellet i vår eksistens som byens utfordrer. Mange har prøvd å etablere avis nummer to tidligere. Denne gangen er det suksess. iHarstad er kommet for å bli. Vi lover å fortsette å gi dere de beste sakene, de viktigste og mest innsiktsfulle sakene her på berget. På nyåret kommer vi med enda en nyhet som mange i Harstad vil sette stor pris på. Vi kan ikke røpe mer nå …

Som ansvarlig redaktør vil jeg også takke iHarstads ansatte spesielt. Bente-Lill, Hanne, Simen, Eirik, Martin, Dan Stian, Andreas, Mathias og min partner og medgründer, Lars Richard, er gullet i bedriften. Teamet er de hyggeligste og dyktigste folkene dere kan møte på. En enorm innsats er lagt ned i 2021, og i 2022 spisser vi blyanten for nye, spennende oppdrag med ytterligere en journalist på laget.

Apropos Martin. Han er veldig glad for at vi skriver 23. desember. Martin Mortensen har raidet Harstad høyt og lavt etter folk som kan være med på Masken - en julekalender. Her har vi laget mye bra tullball, akkurat som vi planla en knapp uke før premieren 1. desember. Kalenderen har engasjert. Vi har bedt dere om å gjette hvem som er bak masken per e-post, som ikke er den raskeste kanalen. Likevel er det i dag kommet inn 700 svar. I tillegg har mange deltatt på Facebook. Når vi nærmer oss jul, anbefaler vi spesielt Rødstrupen, luke 22. Her er en mann som har moves og en stemmeprakt du ikke vil gå glipp av. Og julaften, da kommer selve nissen!

De fleste av oss er altså på hjemmekontor. I mediebransjen er det ingen krise, selv om det kan tære på. Så lenge vi har EDB, en telefon og en buss eller bil, så kommer vi oss rundt for å lage nye saker. En spesiell hilsen sendes til dere som står på enda hardere. Alle som jobber i helsevesenet, i butikk, kjører taxi og buss eller jobber med renhold – dere er helter. Og til alle andre som er rammet økonomisk, serveringsbransjen og kulturbransjen: Vi kommer tilbake i sterkt monn som gjester så fort dette er over.

Til sist minner vi om at du kan være med på å kåre Årets Harstadværing 2021. Vi har 12 flotte kandidater. Én av disse blir presentert som vinner på nyttårsaften. PS: Lille julaften er det kommet over 2.000 stemmer, og fire av kandidatene er i ferd med å rykke fra ...

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt, nytt år.