Gå til sidens hovedinnhold

Gro inviterte til intimkonsert: – Det gjelder å være kreativ

Reiselivet ligger fortsatt nede, men Gro Dagsvold ved NorthUp går nye veier for å holde liv i turistkontoret.

Nå retter hun seg mot en ny turistgruppe: harstadværingene selv.

– Vi starter en rekke med intimkonserter hver lørdag fremover. Slik kan vi vise frem lokale artister og forskjellige sjangre fra byen. Det er kanskje ikke dette som forventes av et turistkontor, men i disse tider må man være kreativ, sier Dagsvold.

Les også

Gro står bak 400 arrangement i Harstad: – Jeg har hatt to frihelger i år

Formiddagsfest

Første konsert gikk av stabelen lørdag 24. april. Arrangementet avholdes i NorthUp sine lokaler midt i Harstad sentrum og huset 23 betalende gjester. Alt godt innafor smittevernreglene.

– Tanken er å vise frem hva byen og regionen har å by på. Derfor blir det ikke bare lokale artister, men også mat og drikke fra lokale leverandører.

Ført ut i konsertrekken var Harald Markussen, Knut Holte, Steffen Karoliussen og Åsmund Wilter Kildal Eriksson. Arrangementet var fullbooket.

– Dette er veldig spennende. Det har vært så mange som var interesserte, så alle billettene ble utsolgt før jeg rakk å legge de ut for salg.

Gjestene kunne også nyte fiskesuppe fra Skafferiet.

Gra kan avsløre flere av artistene som skal spille under formiddagskonsertene fremover.

– Jeg har fått postive signaler fra både Sigrun Loe Sparboe, Ole Gunnar Nilsen, Inger Nordvik og ikke minst Runa Bergsmo som skal ha en egen barneforestilling.

Lokalet har skjenkebelling og Gro lover god stemning.

– ­Vi har en del eldre som kunne tenke seg å komme, men mange mente at klokken 15 var for seint. De påsto det ville kollidere med middagshvilen deres, så de ønsket å ha seg et glass vin ved 12-tiden heller, ler Dagsvold.

Turist i egen by

Dagsvold ser at flere og flere ønsker å være turist i egen by. Da tar hun på seg jobben med å vise hva som fins der ute.

– Som privatdrevet reiselivsselskap må vi være smarte rundt hvem vi markedsfører oss mot. Og spesielt etter året vi alle har vært gjennom. Det fins mange i byen som ikke er klar over alt vi har å tilby. Da må vi vise det frem, sier hun.

Gro forteller at fjorårets sommer hjalp henne å kartlegge hvem hun skulle rette seg mot i år.

– Mange av de norske turistene som ferierer i regionen vår gjør sin research på egenhånd. Men når harstadfolk får gjester fra rundt om i landet kommer de til oss. Mange er usikre på aktiviteter og severdigheter i egen by, så da er vi et fint bindeledd.

Hun håper konsertserien kan åpne enda flere dører for henne.

– Jeg har vært veldig heldig med at flere harstadbedrifter har brukt meg. Nå får jeg også vist fem det fine lokalet vårt. Dersom en liten bedrift kanskje vil låne lokalene til en privat tilstelning er de hjertelig velkommen til det, sier hun.

Gro ligger ikke på latsiden og ser fremover mot en hektisk sommersesong.

– Jeg synes det er artig å måtte tenkte kreativt. I tillegg får jeg mange gode tilbakemeldinger på prosjektene jeg setter i gang. Da blir jeg motivert av. I sommer har jeg også takket ja til å drive sommerhotellet ved Trondenes folkehøyskole, så jeg hopper på mye som egentlig ligger utenfor det jeg egentlig skal gjøre. Jeg skal overleve dette og nekter å stenge døra. Dette blir bra, avslutter hun.

Les også

Pål og Vibecke kjøpte den unike eiendommen på Indre Elgsnes: – Mange lurte på hvorfor