Gå til sidens hovedinnhold

Grønt lys for Bakgården: Slik sikrer du deg plass på festivalområdet

Alle som skal inn på Bakgården i år må vise et grønt koronasertifikat.

– Nesten 70 prosent av vårt publikum er vaksinerte, men 2.500 hurtigtester sørger for at også de som ikke er vaksinerte får være med på tidenes folkefest, melder Bakgårdeb.

Det er i skrivende stund 22 dager til festivalstart.

_ Vi har ventet på denne dagen i snart to år, og vi er ualminnelig klare for å ønske velkommen til Bakgården. Uansett om vi er i trinn 3 eller trinn 4 i regjeringens gjenåpningsplan når vi kommer til medio august har vi en gladnyhet: Det blir festival i år!

Kohorter og koronasertifikat

Festivalområdet blir delt inn i kohorter som hver vil romme 500 personer. Hver kohort får et eget WC-område og egen bar.

  • For å komme inn på festivalen må du vise et grønt koronasertifikat. Det gjelder for alle: Frivillige og festivalpublikummere, så vel som artister og teknisk crew.
  • Grønt lys i koronasertifikatet får du dersom du har fått første dose før 29. juli og skal på festivalen torsdag, 30. juli dersom du skal inn på fredag eller 31. juli dersom du har billett til lørdag.
  • Er du er fullvaksinert eller er immun etter å ha gjennomgått Covid-19-sykdom, har du selvfølgelig også grønt lys i koronasertifikatet.
  • Koronasertifikatet lyser også grønt dersom du har en negativ hurtigtest som ikke er eldre enn 24 timer.

Bakgården vil, sammen med helsepersonell fra Avonova, tilby gratis hurtigtest i Harstad sentrum til alle som ikke har fått første vaksinedose. Dersom du ikke er vaksinert og skal inn på området flere dager, må du teste deg flere ganger siden hver hurtigtest kun gir grønt lys i koronasertifikatet i 24 timer.

– Siden vi skal gjennomføre nesten 2.500 tester i disse dagene, gjør vi oppmerksom på at publikum må beregne god tid dersom de må hurtigtestes. Selve testen er gjort på et øyeblikk, men det kan ta opptil én time etter at testen er gjort, før det lyser grønt i sertifikatet i appen til HelseNorge. Uvaksinerte festivalgjengere får mulighet til å bestille time hos teststasjonen, som vil åpne allerede på formiddagen torsdag 19. august 2021.

– Beregn god tid

For øvrig gjelder de vanlige smitterådene: Er du syk, eller har symptomer, skal du holde deg hjemme. Hold avstand og sprit nævvan ofte.

–På grunn av smittevernhensyn og ekstra kontroll ber vi alle som skal inn på området å beregne god tid. Innslippet vil ta lenger tid enn tidligere år. Alle som skal inn må ha coronapasset klart til scanning før de får byttet billettene inn i armbånd.

Alle som har kjøpt billett til Bakgården vil få epost fra festivalen med utfyllende informasjon når det nærmer seg.

Les også

Slik planlegges det for Arctic Race of Norway

Les også

Starter med drop-in i Harstadhallen