Det var en skuffet Gunnhill Andreassen iHarstad prata med etter avstemningen om innbyggerinitiativet om grensejustering. Ved kommunesammenslåingen ønsket de som bor på hinnøysiden av Tjeldsund kommune å rive seg løs og bli en del av Harstad.

– Det ble fattet vedtak om at det skulle tas opp igjen etter sammenslåingen. Nå har det vært et nytt innbyggerinitiativ, og det blir snakket bort med fine ord.

Det er mye som tilsier at hinnøysiden burde være en del av Harstad, mener Andreassen. Geografisk sett henger området sammen med Harstad.

– Harstad har tilbudene som vi benytter oss av. Det samiske miljøet er en helt annen på hinnøysiden enn på Evenskjer, og vi ser allerede nå at det begynner å smuldre opp.

Ikke rart

Andreassen forteller at med alt det negative som skjer på hinnøysiden, er det ikke rart at beboerne ønsker at området blir en del av Harstad kommune.

– Bygdene fortsetter å vokse uten at kommunen legger to pinner i kors for å hjelpe til. Kongsvik har den nest største barnehagen i kommunen. Det kommer unge familier som har brukt masse penger på å bosette seg. Jeg håper bare at de klarer å holde ut det som skjer.

Selv om kommunestyret sa nei, gir ikke Andreassen opp. Hun tror ikke innbyggerne gjør det heller.

– Det er klart at hvis kommunestyret hadde sagt ja, hadde innbyggerne vært et steg nærmere løsrivelse fra kommunen, men nå er de nødt til å starte på nytt og sende inn til Statsforvalteren. Bygdefolket er vant til å klare seg selv, og hvem vet. Kanskje pirrer dette bare stridslysten deres enda mer.