I helga sa næringsdrivende og kommunestyrepolitiker Håkon Vahl fra til nominasjonskomiteen i Harstad Høyre at han ikke stiller på lista til neste kommunevalg.

– Det er med litt tungt hjerte, for jeg har elsket å være kommunepolitiker for den fine byen min.

Vahl har tidligere tatt permisjon fra kommunestyret, men hadde da en garantert plass i bakhånd. Nå sier han fra seg sjansen til å bli valgt, men også denne gangen håper han å komme tilbake.

– Jeg ser på dette som en pause, det er ikke så lenge til neste valg i 2027

Gir ikke opp politikken

Vahl sier at han fremdeles skal stå på for å komme høyt på lista til fylkestinget, men at det tar rett og slett for mye tid å være kommunestyrepolitiker.

– Jeg ønsker å bidra på fylkestinget, i første omgang som medlem i programkomiteen. Så er det opp til velgerene om jeg blir valgt.

I tillegg fortsetter han som styremedlem sentralt for Åpne Høyre. Val sier at han vil bidra til en god, skeiv blå politikk i partiet.

– Når alt dette er sagt ønsker jeg alle flotte høyrefolk som stiller på lista lykke til med valget om vel et år og håper vi kommer i posisjon her i byen slik at blå ansvarlig politikk vi skinne over byen min.

Les også

Eirik forlater Harstad: – Jeg har ikke dårlig samvittighet

Familie og butikker

Vahl åpnet i forrige uke en større butikk på Hoeljørnet etter å ha flyttet bedriften i sentrum 50 meter. I tillegg har Mat av Vahl en relativt ny filial i Amfi Kanebogen.

Vahl har tidligere sagt at han også prioriterer tid med familien.