Hun har spilt for kronprinsen og opptrådt i Moulin Rouge i Paris, men denne uken skulle musiker og kulturarbeider Hanna Krogh-Reinsnes (30) gjøre noe helt annet: Starte på sin første arbeidsdag på Centrum Fritidsklubb og Ungdommens hus.

Jobbdebuten ble torpedert da koronaen slo til med full styrke i Harstad. Nå gleder hun seg til å komme i gang etter at fjoråret ble en stor nedtur.

Hanna kommer opprinnelig fra Alta og flyttet sammen med kjæresten til Harstad i 2020, kort tid før pandemien stengte ned landet.

– Som kulturarbeider ble det ikke lett å få et nettverk i byen, sier hun.

Nå sier Hanna at hun har fått drømmejobben. Sammen med ungdommene skal hun i hovedsak jobbe med film og video. Men noe musikk håper den erfarne rockeren at det også blir på arbeidsplassen.

– Det er litt opp til hva ungdommene selv ønsker, sier artisten som blant annet har laget mange musikkvideoer.

Lager klær, musikk og film

Allerede før hun var tenåring har hun spilt musikk, og hun har stått på scenen som vokalist i band som Biru Baby og Cyaneed. Opp gjennom årene har hun hatt konserter over hele landet, også i Harstad.

I 2019 var hun og Biru Baby oppvarmingsband da japanske Man With A Mission var på europaturné.

– Vi spilte blant annet på Moulin Rouge og fikk skikkelig mersmak på å spille masse konserter. Men så kom 2020 der det meste sto på vent.

2021 ser ut til å bli mye bedre. En lang rekke prosjekter er på trappene, noe som er mulig siden den nye jobben i Harstad er en deltidsstilling.

Ved siden av den nye jobben holder hun seg opptatt med musikken, har workshops, er produsent for Steigen Sagaspill, jobber på en spillefilm og etablerer for tiden klesmerket Gobmi/Ghost med sin søster. Sistnevnte prosjekt får støtte fra Arctic Accellerator som drives av KUPA i Harstad.

– Ja, og så studerer jeg litt i tillegg. Økonomi, ledelse og juss.

– Det var da voldsomt!

– De mange prosjektene inspirerer og det smitter over på hverandre. Jeg er veldig sulten på å gjøre ting, sier hun.

Lang erfaring fra ungdomshus

Ungdomshuset i Alta, der hun kommer fra, har lenge vært kjent som et av de mest aktive i landet. Der var hun tidligere både instruktør og deltaker.

– Det er generelt mye fokus på kultur i byen, og det smitter nok av på ungdommene, sier hun.

Til slutt vil Hanna faktisk takke iHarstad for at hun fikk stillingen hun nå starter i.

– Jeg overtar etter Andreas Ursin Hellebust, så det er egentlig takket være dere at jeg fikk denne jobben, sier hun.

Hellebust jobber nemlig nå med video og levende bilder hos iHarstad.