Hanne Gideonsen ble valgt som medlem i kommunestyret i 2019. Hun er også medlem i økonomi-, klima- og miljøutvalget, samt valgkomiteen og varamedlem i formannskapet. Hun er gruppeleder for MDG, hadde femteplassen på stortingsvalglista til partiet i Troms og sitter i fylkestinget.

– Hos iHarstad får jeg muligheten til å gjøre det jeg liker best; formidle tekst og historier. Og det er masse historier å ta av i Harstad, sier hun.

Gideonsen sier at hun egentlig hadde tenkt å stå perioden ut som folkevalgt politiker, men da jobben som journalist dukket opp, kunne hun ikke si nei.

– Dette er et jobbtilbud det er vanskelig å si nei til. Jeg skal inn i en spennende oppstartsbedrift som utvikler et sårt tiltrengt tilbud til mediemangfoldet i kommunen vår. Jeg har også hatt mange jern i ilden den siste tiden, så det er veldig greit å ha ett yrke å forholde seg til, sier hun.

Hanne Gideonsen jobbet inntil torsdag 2. desember som koordinator for Ungdomsrådet, samt for Barn og unges kommunestyre i Harstad kommune. I tillegg var hun prosjektveileder ved Ungdommens hus i Harstad. Før det har Gideonsen jobbet i skoleverket, vært redaktør i Oslo og jobbet som journalist.

Gideonsens sentrale politiske rolle i Harstad og Troms, gjør at hun får karantene hos iHarstad når det kommer til politisk journalistikk.

– Det blir godt å ta en pause. Politikk tar mye tid, det er ganske oppslukende. Med en pause fra politikken kan jeg se byen fra andre vinkler, sier hun.

Hanne Gideonsen har blant annet utdannelse fra produsentstudiet ved Høgskolen i Harstad/UiT, hun har en bachelor i kultur- og samfunnsfag fra Universitetet i Oslo - og litteraturstudier ved Universitetet i Tromsø.

Hennes søknad om fritak fra kommunestyret i Harstad behandles av politikerne 9. desember. Hun har også søkt fritak fra fylkestinget.