I løpet av en time gir Steinfeld oss en dypere innsikt i krigssituasjonen i Ukraina i 2022, og hva som har ført landet dit det er i dag, melder kulturhusdirektør Peter Krarup.

Bård Borch Michalsen introduserer Steinfeld, og etter foredraget blir det en samtale mellom de to, med mulighet for spørsmål fra salen.

– Steinfeld er en engasjert, kunnskapsrik og enormt dyktig foredragsholder. Vi er veldig glade for at det lyktes oss å sikre ham til Harstad, i en tid hvor han er veldig etterspurt. Steinfeld har blant annet skrevet bok om Putin som har vært utsolgt, men som nå trykkes opp på nytt. Vi tror mange harstadværinger vil være interessert i å høre hva Steinfeld har å fortelle om situasjonen i Ukraina, også i lys av det store antallet flyktninger vi snart skal ta imot, sier direktør Peter Krarup.

Les også

Her står Russlands utenriksminister på toppen av et tak i Harstad. Hva skjedde med deg, Sergej?

For det norske folk er Hans-Wilhelm Steinfeld kjent som en tøff og pågående utenriksreporter, med sin markante bergensdialekt som varemerke. Steinfeld har hatt en ekstraordinær karriere som en av NRKs mest fremtredende utenrikskorrespondenter, og har gjennom mange år formidlet vår tids fremste verdenshistoriske begivenheter i øst med Norge som publikum.

Steinfeld var ansatt i NRK fra 1976 til 2014. Hans spesialfelt er Russland, hvor han har vært utenrikskorrespondent i 18 år. Steinfeld har også vært NRKs korrespondent på Balkan med sete i Budapest og Beograd.

Gjennom Steinfelds radio- og TV-reportasjer fikk det norske folk et mer nærgående innsyn i Sovjetunionen enn noen gang før. Det var Steinfeld som rapporterte da glasnost-perioden 1989 gikk over i kommunismens sammenbrudd i Øst-Europa, med Berlin-murens fall og Tysklands gjenforening, skriver kulturhuset i en pressemelding.

Les også

Borge om Putin, fake news og Cold Response: –⁠ Vi må også avskrekke, vise hva vi er kapable til

Som journalist er Steinfeld blitt spesielt lagt merke til, og han er anerkjent som en journalist av internasjonal kaliber for å ha fått de viktige politiske aktørene i tale. Særlig kjent er hans intervjuer med Mikhail Gorbatsjov, Boris Jeltsin og statsminister Nikolai Rysjkov i perioden 1991–1994.

Foredraget holdes i storsalen i Harstad Kulturhus, tirsdag 26. april.