Bjørn Mannsverk er utdannet jagerpilot og fløy F-16 i flere år. Han har ledet og håndtert kriser for Forsvaret i inn- og utland, og han har i mer enn 25 år jobbet med analyser og sikkerhetsarbeid. 21. januar kommer han til Harstadkonferansen.

I dag er Mannsverk avdelingsleder i konsulentselskapet Advansia, et datterselskap av AFRY som til sammen har 16.000 ansatte.

Det skriver Harstadkonferansen i en pressemelding.

Mannsverk er også Bodø/Glimts mentaltrener. Den frivillige delen består av én til én-samtaler hver tredje uke med oppgaver mellom hvert møte. Det er også felles samlinger for alle spillerne. Samlingene handler om å dele erfaringer.

– Det har blant annet medført at Glimt som lag trener på en smartere måte. Flere av spillerne har startet med meditasjon og yoga-trening. Fremgangen trener Kjetil Knutsen har hatt med Glimt skyldes mange ting, men også at spillere og lag hele tiden har fokus på prestasjoner og forbedringer, står det i pressemeldinga.

– Vi har sett Bodø/Glimts fremragende resultater og merket oss at mange peker på mentaltrener Bjørn Mannsverk som en av årsakene til suksessen. Han har vært med siden Glimt rykket ned til nivå to i norsk fotball i 2016 og frem til de tok sølv i Tippeligaen i 2019 - og første gull til Nord-Norge på høyeste nivå i Norge i 2020. I høst har de utklasset storklubben Roma. Det gjorde oss nysgjerrig på om det finnes mentaltrening også for små byer som vil vokse, sier Karl-Erik Arnesen, leder Harstad Profileringspool sin programkomite for Harstadkonferansen, sammen med Linn Hvattum, Trine Solheim og Rolf Olsen.

– Til syvende og sist handler små byers vekst om summen av det hver enkelt av oss, hver enkelt bedrift, hver enkelt organisasjon og kommunen får til. Derfor tror vi Mannsverks innledning kan sette oss på sporet av nye måter å tenke på, og forbedre oss på, sier Arnesen.