Sommeren er på hell og stabssersjant i Hærens musikkorps, Steinar Almenning Døvle er glad for at ferien endelig er over. For de som ønsker mer sol og sommer arrangerer korpset i dag lunchkonserten «For oss som savner Granca»

– Selv om det har vært sydentemperaturer mange steder i Norge, er det nok mange som har savnet kritthvite strender og paraplydrinker. Vi fant ut at siden vi ikke kan reise til Graca, får vi bringe Granca til Harstad.

Døvle skal være spillende konferansier gjennom den halvtimes lange konserten. Roeland Henkens er til daglig solotrompetist ved Den Norske Opera og Balletts orkester, men skal torsdag lede orkesteret.

Sekund fra alle foreldres mareritt: – Det kunne fått fatale følger

Høy kastanjettfaktor

– Programmet byr på toner som minner om sol og varme. Det skal lede tankene til sydlige strøk, og jeg kan love at det blir høy kastanjettfaktor.

Tidligere har Hærens musikkorps lunchkonserter blitt spilt i Generalhagen, men på grunn av arbeidet som pågår der, blir konserten holdt utenfor UiT.

– Konserten er i samarbeid med UiTs fadderuke, men alle er hjertelig velkommen. Konserten starter klokken 12, varer i cirka 30 minutter, og er gratis. Om vi blir skikkelig uheldig med været, flytter vi konserten til Storsalen, avslutter Døvle.