Harstad-Pride er i gang med forberedelsene til å lage Pride-fest med liv og røre i alle regnbuens farger i september. Eirik Dreyer Sellevoll, som snart skal gi fra seg stafettpinnen som styremedlem til Barbro Agersborg, oppfordrer byens utelivsbransje, kulturaktører, butikker og andre til å bidra til festen.

Hærens musikkorps er stolt samarbeidspartner med Harstad Pride og er allerede godt i gang med å skape festkonserten Rise Like a Phoenix, som vil skje i Harstad kulturhus lørdag 10. september. Militærkorpset har også takket ja til å lede an i Pride-parade, lørdag formiddag, skriver korpset i en pressemelding.

– I år er det Skeivt Kulturår og det er en ypperlig anledning for Hærens musikkorps å følge opp Forsvarssjefens oppfordring fra fjorårets Pride-fest i Oslo: På utfordringen om å stille i Pride-paraden sa Kristoffersen: JA – Det minste jeg kan gjøre som forsvarssjef, er å anerkjenne mangfoldet vi har i Forsvaret.

Hærens musikkorps har fått med seg tromsøværingen Adrian Angelico som gjorde mangt et nordnorsk og samisk hjerte stolt da han i TV-serien Muitte Mu kombinerte joik med klassisk sang.

– Adrian har en betydelig karriere som mezzosopran både nasjonalt og internasjonalt og nå, endelig, kommer han til Harstad. Hærens musikkorps har i to år skullet gjøre Nyttårskonsert med Adrian, men som så mye annet tok koronaen disse av plakaten. Nå blir det endelig et møte og det i selveste Pride året. Publikum kan se frem til å høre han i O mio babbino caro, I Dreamed a Dream og ikke minst den magiske Eurovision-vinneren fra 2014: Rise Like a Phoenix. Eirik Dreyer Sellevoll har tatt på seg rollen som konferansier, en utfordring han ikke kunne takke nei til. Dette blir utrolig gøy, sier Eirik med glimt i øyet.

Han elsker å få folk til å smile, er kjent for sin rungende latter og lover å stille med paljetter og dans!

– Til å dirigere korpset har vi fått en av Norges mest ettertraktede dirigenter, Peter Szilvay. Han gjester jevnlig våre fremste profesjonelle ensembler med prestisjefylte oppdrag. Sist kunne harstadpublikum treffe han som dirigent for Nyttårskonserten i 2020.

Disse tre sammen med Nord-Norges militærkorps og Pride Harstad forbereder seg på å lage feststemning når Harstad er pyntet i regnbuens farger i september.