Harstad har den siste uken hatt 46 nye positive covid-19-tester. Dette inkluderer ni nye positive tester lørdag, hvorav sju er hurtigtester og to er nye meldt fra mikrobiologen i Tromsø. I tillegg er alle ti hurtigtestene kommunen meldte om fredag bekreftet positive. 250 personer har testet seg ved Luftveisklinikken lørdag. Harstad er nå en av de få kommunene i Norge med høyest smittetrykk. Tre av de fem utbruddene vi har er bekreftet med deltavarianten.

Det opplyser Øivind Arvola, kommunikasjonssjef i Harstad kommune lørdag kveld.

Les også

Henrik har dårligst sykkel, minst penger og minst trening: Knuste erfarne superbike-førere

Av de som er bekreftet smittet lørdag, har sju vært på bilcross-stevnet i Evenes forrige helg. Én positiv er tilknyttet Meløyvær-klyngen. Personen satt allerede i karantene, og dermed er ingen nye nærkontakter kommet til.

Én person som allerede satt i karantene grunnet kontakt med en positiv i en annen kommune, har testet positivt. Denne personen satt allerede i karantene og ingen nye nærkontakter er generert. Til sammen har Harstad nå 191 personer i karantene og 50 personer i isolasjon.

– Alle som har vært i kundemottaket til Sulland i Harstad denne uka, må å være oppmerksom på egen helse. Dersom man har luftveissymptomer, må man gå i umiddelbar karantene og teste seg. Har du vært i kundemottaket, men ikke har symptomer, trenger du ikke å teste deg. Harstad har nå hatt 340 positive covid-19-tester siden mars 2020, opplyser Arvola.