Gå til sidens hovedinnhold

Harstad kommune vant pris: – Vi er mest vant til å få kjeft

Men jobben er ikke ikke over ennå.

Under årsmøtet til foreningen i Tromsø tirsdag ble Harstad kommune blant annet hedret for åpenheten kommunen har hatt mot borgerne gjennom pandemien.

– Harstad kommune har i flere år jobbet systematisk med å respektere offentlighetsprinsippet og åpenhet. Og det med bare en ansatt i kommunikasjonsavdelingen, sto det i begrunnelsen.

Mengdetrening i å få kjeft

Prisen ble mottatt av kommunens kommunikasjonssjef Øivind Arvola, ordfører Kari-Anne Opsal og kommunedirektør Hugo Thode Hansen.

Nordnorsk kommunikasjonspris deles ut av Kommunikasjonsforeningen Nord-Norge

– Det er jo ikke helt vanlig at kommuner mottar en slik pris. Samtidig er det spesielt for oss å stå her og høre på rosen vi får, for vi er mest vant til å få kjeft. Der har vi mengdetrening i. Det å skulle bekjempe en pandemi handler om å engasjere folket. Vi har vært en stor gjeng som sammen har forsøkt å informere befolkningen slik at de forstår viktigheten av tiltakene. Og nå ser vi jo at jobben ikke er over ennå, sa Øivind Arvola da han mottok prisen.

Ordfører Kari-Anne Opsal sa at dette er mest Arvolas pris. Hun takker også tidligere kommuneoverlege Jonas Holte i sin takketale.

– Jeg er så stolt at jeg holder på å kvæles, utbrøt hun og la til:

– Da pandemien rammet Norge spurte vi oss i kommunenes kriseledelse hvordan våre innbyggere skulle få informasjonen de etterspurte. Vi spurte også hva vi i kommunen kunne tilføre utover det nasjonale myndigheter kommuniserte. Det løste vi med de enkle prinsippene «hode, hjerte og hender». Hodet var kommuneoverlegen vår (Jonas Holte red. anm.). Han var en sjenert fyr som, noe motvillig i starten, stilte opp for å informere befolkningen. Jobben han gjorde førte til at han ble kåret til årets harstadværing. Vi andre i kriseledelsen stilte med hjerte og hender. Vi pratet oss enig i kriseledelsen før vi gikk ut med informasjon. Og noen måtte operasjonalisere det hele - og det var Øivind Arvola. Jeg er så glad for at dere ser det flotte faglige arbeidet han gjør. Dette er mest Øivinds pris og vi andre får sole oss i glansen.

I statuttene til prisen heter det:

  • Kandidaten skal bevisst ha brukt kommunikasjon som verktøy for å nå mål.
  • Kandidaten skal ha vist vei når det gjelder god kommunikasjon, og er modig og til inspirasjon for utøvere innen kommunikasjonsfaget.
  • Tre finalister og en vinner kåres av en jury på fire personer.

Les også

Frykter tilbakegang i disse næringene i Harstad: – Vil ikke at de skal forvitre