Gå til sidens hovedinnhold

Harstad-mann solgte ti mobiltelefoner som ikke eksisterte

Nå må mannen i 20-årene betale tilbake til «kundene,» og sone fengselsstraff.

Ved én anledning, inne i Nav Harstad sine lokaler, sprayet han pepperspray mot kroppen til en ansatt.

Videre har han forledet flere personer til å overføre penger til sin konto for angivelige mobiltelefoner han annonserte til salgs. Men disse telefonene eksisterte ikke.

Mannen har også truet en person i Hålogaland Kraft med å drepe henne dersom hun ikke koblet til strøm i leiligheten hans, hvilket etter omstendighetene fremkalte alvorlig frykt.

Les også

Bor du på kvikkleire? Sjekk adressen din her

Tiltalte er funnet skyldig i ett tilfelle av vold mot offentlig tjenesteperson, ti tilfeller av bedrageri og én trussel.

– Det bærende for straffeutmålingen er være volden mot den offentlige tjenestemannen. Sterke allmennpreventive hensyn taler for en streng reaksjon mot denne type lovbrudd. Nav-ansatte har ofte direkte kontakt med mennesker som befinner seg i krevende og utfordrende livssituasjoner, og de har derfor behov for et særlig vern. Det er et viktig hensyn at de ansatte i Nav skal føle seg trygge når de utfører pålagte arbeidsoppgaver, heter det i dommen.

Trondenes tingrett mottok forklaring fra 13 vitner. Mannen dømmes til fengsel i 60 dager, og må betale tilbake over 30.000 kroner til personene som trodde de hadde kjøpt en mobiltelefon.