Gå til sidens hovedinnhold

Harstadhamn blir en attraktiv bypark: – Grønn lunge med tilgang til sjøen

Den store transformasjonen av Harstad sentrum fortsetter. Nå starter forberedelsene til parken som skal komme i Harstadhamn.

Dette er det sjette torg- og parkprosjektet i sentrum på kort tid, melder Harstad kommune i en pressemelding.

– Det startet med opprustingen av lekeparken ved Generalhagen og fortsatte med tidenes oppgradering av torget. Deretter fikk Havnepromenaden en ny og estetisk utforming. Ottar Håløygs plass er blitt en lun liten møteplass for gamle og unge – og arbeidene i Generalhagen har så vidt startet. Nå skal det gjøres et forarbeid i Harstadhamn før arbeidene virkelig starter senere i år, forteller kommunikasjonssjef Øivind Arvola.

Når alt av arbeid er ferdig, vil området fremstå med en ny promenade, grønne parkområder og tilgang til sjøen. Det skal settes opp benker, grill og kunstverk som fungerer som funksjonelle stoppesteder i byrommet.

Les også

Kritiserer dørsalg i Harstad: – Var frekk og spurte om han kunne ta pastillene til min mor

Skal rive eksisterende kai

Småbåthavna beholdes og den gamle krana bevares som et historisk element ved sjøen. Den eksisterende kaia skal rives og erstattes med ny fylling i sjøen. Prosjektet vil også utformes med et formspråk som forankres i identiteten til området.

– Prosjektet er også en del av Kunststien, og ligger langs trase for «Stien langs sjøen». I parken vil det etableres et kunstprosjekt «Atlantis» bestående av helhetlig integrerte kunstinstallasjoner i parken som vil ha elementer av lek, og er utformet med historien som bakteppe, forteller kommunen.

Parken ble vedtatt som en del av sentrumsplanen, og det er laget reguleringsplan for området. Harstad kommune har inngått utbyggingsavtaler med Per Strand Eiendom, HSI/BoNord og Holstneset Eiendom om fordeling av kostnadene.

Les også

Her er de seks byggeprosjektene som skal gjøre Harstad bedre: – Vi er inne i en spennende periode

Saken fortsetter under bildet


Prosjektfakta:

Byggherre: Harstad kommune

Kunstprosjektet: Søssa Jørgensen & Geir Tore Holm

Kostnad: 16.5 millioner kroner

Fremdrift: Byggestart 2021. Vil bli annonsert.