Gå til sidens hovedinnhold

Harstadmann mistet lappen etter ruskjøring - trodde ikke han var påvirket

Legen konkluderte først at han ikke var påvirket, men blodprøvene viste noe annet.

I fjor høst var en mann i 30-årene på kjøretur i Harstad. Han ble etter hvert stoppet av UP som ville utføre en tegn- og symptomtest da de syntes mannen så sliten ut. Sjåføren ønsket ikke å samarbeide til deler av testen og ble derfor fremstilt for blodprøvetaking og klinisk undersøkelse på legevakten.

Legen konkluderte med at mannen ikke var påvirket etter den kliniske undersøkelsen. Men to blodprøver viste at han hadde 0,02 mikromol THC per liter blod. Nå er mannen dømt i Trondenes tingrett.

Erkjenner straffeskyld

Sjåføren har forklart at han flere dager i forveien hadde inntatt hasj. Men han trodde ikke at han var påvirket da han kjørte bilen. Mannen har forklart at han slet med blant annet angst og derfor ruset han seg på hasj.

I Trondenes tingrett var han tiltalt for:

  • «Å ha ført en motorvogn når han var påvirket av alkohol (ikke edru) eller andre berusende eller bedøvende midler».
  • «Uten lovlig atkomst å ha brukt narkotika».

Mannen har erkjent straffeskyld og har forklart at han kjørte bil på den aktuelle dagen slik som det var beskrevet i tiltalen. Han har også erkjent straffeskyld for å ha brukt narkotika.

Mister lappen og fikk bot

I Trondenes tingrett dømmes han til betinget fengsel i 21 dager med en prøvetid på to år. I tillegg idømmes han en ubetinget bot på 33.000 kroner. Betales ikke den boten må han sone 15 dager i fengsel.

I tillegg til bot og betinget fengselsstraff mister mannen førerkortet i 18 måneder. Den tiden som førerkortet har vært beslaglagt skal trekkes fra disse 18 månedene. Han må også betale saksomkostningene på 5000 kroner.