Det er Harstad Turlag som har presentert alle vinnerne på sin nettside de siste dagene.

Hele seks særdeles verdige prisvinnere mottok nylig den nyopprettede Heiaprisen. Kjersti Gürgens Gjærum vant for sin innsats for DNT ung Harstad, Bente Fotland for sitt arbeid med Seniorgruppa, Hans Anton Uhre for alt arbeid han gjør som hyttetilsyn på Maistua, og Geir Jenssen, Are Frønum og Karl Wiktor Hind mottok prisen for all jobb de gjør i løypeutvalget.

– Heiaprisen er ny av 2022 og prisen tildeles kandidater som har nedlagt en betydelig dugnadsinnsats for turlaget relatert til ett eller flere av turlagets områder. Det kan være løpende virksomhet, spesielle prosjekter eller nyskapende tiltak. Årets tildelinger viser mye av bredden og kjernevirksomheten i turlaget, og vi er uendelig takknemlige for alt arbeidet prismottakerne har lagt ned, skriver turlaget.

Her er turlagets beskrivelse av noen av vinnerne:

Kjersti Gürgens Gjærum

Kjersti var drivkraften bak etableringen av DNT ung i Harstad i 2017. Hennes solide og grundige arbeid ble kjapt lagt merke til av DNT, og allerede i 2018 mottok Kjersti DNT ungs «Frivillighetspris» for arbeidet. Gjennom fem år som leder har Kjersti utmerket seg med sin kreativitet, nyskaping og innovative prosjekter. Ho fikk DNT ung til å dekorere Grønnkollen og Turlagshuset med streetart. For dette kreative prosjektet ble DNT ung Harstad tildelt DNT ungs «Veiviserpris» på landsmøtet til DNT ung i 2019.

Kjersti er ung, men har et engasjement og legger ned et antall timer i frivillig arbeid, som ikke mange kan konkurrere med. Ho er uten tvil en ildsjel som brenner for friluftslivet, brenner for å tilrettelegge for aktivitet og for å ha flere med på tur.

Bente Fotland

Bente har vært leder i seniorgruppa i Harstad Turlag siden 2016. Hun søker midler, legger ut alle turer på sherpa/Facebook og er selv ivrig turleder. Hun holder troppene samlet og tilbyr et bredt spekter av turer for våre aktive seniorer. Sammen med flere andre turledere, får seniorgruppa til et variert og populært program. Hver mandag gjennom året møter svært mange turdeltakere opp for å gå på tur sammen. Bente gjør en stor innsats for seniorgruppa, men hun er tydelig på å trekke fram de andre ivrige turlederne som sammen bidrar til at seniorgruppa har det høye aktivitetsnivået de har hatt og planlegger fremover.

Hans Anton Uhre

Han har vært aktiv i hyttetilsynet på Maistua siden 2015 og gjort en betydelig dugnadsinnsats gjennom disse årene. Det er ingen hytter i Harstad Turlaget som har så mange overnattingsgjester som Maistua etter Eventyrlig oppussing virkelig satte hytta på DNTs hyttekart i 2018. Hans Anton er nok den som merker dette sterkest med en kraftig økning i turer med alt fra doruller til spiker, og for å fikse cinderellaen eller tenne juletreet. Hans Anton var med på å sette opp Vikingdomen på dugnad i 2018. Hans Anton har gjort og gjør en betydelig dugnadsinnsats for å holde Maistua i den flotte standarden den har som kommer alle besøkende fra hele landet til gode. Hans Anton er en ja-mann som Harstad turlag er veldig glad for å ha med i vårt lag av frivillige og som har stor betydning for virksomheten på Maistua.

Geir Jenssen, Are Frønum og Karl Wiktor Hind

De har alle vært medlemmer av Løypeutvalget i flere år. De har på eget initiativ, og sammen med resten av løypegjengen, gjennomført kartlegging, merking, varding og bygging av bruer. I løpet av de siste tre årene har de bidratt til ca. tre kilometer med klopping i Kongsvikdalen og ved Skoddeberg. De har merket ny sti fra Fiskefjorden til Haakonsbu og deltatt i bygging av to bruer i 2020 og 2021. I tillegg stiller de opp når det trengs dugnadshjelp på flere av våre hyttetun. Tusen takk for alt dere gjør for å gjøre det trygt for oss å ferdes i naturen.

Hedersprisen

Den nyopprettede hedersprisen Hinnsteinprisen ble nylig delt ut for første gang. Denne gang gikk prisen til to glade mottakere: Vebjørn Kleiving og Tore Kvendseth. Disse har, i tråd med vedtektene for Hinnsteinprisen, gjort en betydelig innsats i turlaget i en periode på normalt 5–10 år.

Et av kjennetegnene med Hinnsteinprisen er at innsatsen prisvinnerne har nedlagt er på flere områder av turlagets virksomhet. Det har definitivt både Vebjørn og Tore gjort! Vi er veldig takknemlige for innsatsen og gratulerer som de første vinnere av Hinnsteinprisen.

Nytt æresmedlem

På frivilligfesten 20. mai ble Harry Karlsen utnevnt som æresmedlem i Harstad Turlag. -Det er helt klart det sosiale i turlaget som gjør at man orker å stille opp, forteller Harry. -Det å samarbeide med andre om dugnad er svært betydningsfullt, forteller en stolt, rørt og takknemlig prisvinner.

I Harstad Turlags statutter for æresmedlemskap står det at dette tildeles til personer som har gjort en helt ekstraordinær innsats for Harstad Turlag over 20–25 år. Harry Karlsen har definitivt oppfylt disse kriteriene. Han startet sitt engasjement i turlaget på midten av 1980-tallet med løypearbeide på ruta Skoddeberg til Øse. Harry var medlem i Tur- og løypeutvalget frem til midten av 1990-tallet. I 1998 ble han styremedlem og satt der fram til 2007. Han var styreleder i 2005. Han har vært aktiv som turleder både på sommer- og vinterturer, og han har vært hyttetilsyn på både Haakonsbu og Toralfsbu. Han har stått bak mange solcelleanlegg på våre hytter. Harrys bidrag har også strukket seg utover det lokale i Harstad, og han har bidratt både på regionmøter og landsmøter. Ikke minst har Harry vist seg som en lettbedd og svært kompetent dugnadsdeltaker på mange områder i turlaget. Harry er i dag aktiv som turleder i Seniorgruppa i turlaget.

Æresmedlemskap i Harstad Turlag er en sjelden hedersbevisning og henger meget høyt. Normalt vurderes æresmedlemskap kun hvert femta år. Nominasjonskomiteen var ikke i tvil om at Harry fortjente å bli æresmedlem, og et enstemmig styre i Harstad Turlag var enige.