Gå til sidens hovedinnhold

Hedrer Harstads arbeid for integrering - kan vinne pris

Harstad er sammen med Asker, Drammen, Lillestrøm, Lørenskog og Sandefjord kommuner nominert til Bosettings- og integreringsprisen.

Harstad er en av de seks nominerte kommunene til Bosettings- og integreringsprisen 2021. Prisen deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) og vinneren annonseres på IMDis årskonferanse 19. november.

– Landets kommuner gjør en kjempeviktig jobb med å bosette og integrere flyktninger. Ved å dele ut denne prisen, ønsker vi å hedre kommuner som har utmerket seg i året som har gått, sier IMDi-direktør Libe Rieber-Mohn.

De andre kommunene som er nominert til prisen er Asker, Drammen, Lillestrøm, Lørenskog og Sandefjord.

Les også

Rune bruker 25.000 kroner fra egen lomme for å sikre jula for trengende familier: – Helt klart verdt det

Må skåre positivt innenfor bosettings- og kvalifiseringsarbeid

De nominerte er valgt ut på bakgrunn av kriterier fastsatt av IMDi. Kommunene må skåre positivt både innenfor bosettings- og kvalifiseringsarbeid, de må vise fleksibilitet og engasjement i bosettingsarbeidet, ha gode utviklingsprosjekter, og gode resultater i introduksjonsprogrammet.

Årets nominerte kommuner kan også vise til gode resultater over tid, ved at over 50 prosent av deltagerne i introduksjonsprogrammet er i arbeid eller utdanning ett år etter avsluttet program.

Les også

Kurtis tar et oppgjør med nett-trollene: – Dersom noen føler seg truffet har jeg nådd målet mitt

– Harstad har i 2020 ferdigstilt en egen plan for integrering og inkludering, på tvers av sektorer. I 2021 opprettet de en ny kommunal integreringsenhet, som fungerer som et kompetanse- og ressurssenter.

Prisen er delt ut tolv ganger tidligere og de tidligere vinnerne er Vadsø, Levanger, Kristiansand, Kragerø, Molde, Hammerfest, Drammen, Grimstad, Trondheim, Bærum og Sunndal.

Les også

Cathrine stråler i de nye butikklokalene: – Har jobbet på spreng