Gå til sidens hovedinnhold

Heggen-russen utsetter feiringen: – Vi skal kose oss uansett

Russen ved Heggen videregående skole flytter oppstart av russefeiringen fra 26. april til 7. mai.

Russepresident Solveig Karlsen Vee sier russestyret mandag har bestemt at oppstarten skal flyttes knappe to uker. Det skjer etter at det har vært avstemning blant alle avgangselevene.

– Vi har vært litt uenige, og det har vært frem og tilbake. Men avstemninga har vært i alle klasser, og det er flertall for å flytte den, så da går vi for det, sier Solveig Karlsen Vee.

Hun sier det som har talt mot å flytte feiringa, er at det er null smittede i Harstad nå.

Les også

100 nye ansatte i banken har fått betalt for å slutte

– Noen mente det kunne være greit å bare ta den nå, og at det kunne være risky å flytte den - i fall det skulle komme et utbrudd senere som kunne ødelegge for alt. Noen mente også at tradisjonen er at feiringa skal være 26. april til 17. mai, og at vi burde holde på denne, sier hun.

– På den andre side skal samfunnet åpnes mer, så kanskje er vi i fase to av gjenåpningen av Norge 7. mai, og da slipper vi enda mer fri. Kanskje kan vi ha flere samlet, sier hun.

Russestyret har vært i møter både med politiet og kommunen, men det har vært opp til dem selv å endelig bestemme når feiringen skal skje.

– Vi er veldig klar til 7. mai og ut måneden. Russeklær og russekort er kommet, så det skal bli herlig når vi er i gang, sier russepresidenten.

Les også

Martin skal jobbe for iHarstad etter 21 år i NRK: – Jeg gleder meg masse!

Hun mener russen kan gjøre mye av det russen i et koronafritt år gjør, men i mindre grupper, holde mer avstand og være mer ute.

– Mye av feiringen vil også foregå klassevis. Blant annet snakker vi om å ta russedåpen klassevis.

– Tenkte dere i fjor at dere var heldige som ikke var russ da, men så er det korona også i år?

– Ja, vi tenkte vi var heldige som ikke var russ i fjor, og at vi skulle feire som alle russ gjorde før koronaen. Slik ble det ikke. Vi skal likevel kose oss masse og gjøre det beste ut av den fine tiden, sier russepresident Solveig Karlsen Vee.

Les også

Russepresidenten: – Ingen av oss skjønner hvorfor skolen åpnet etter vinterferien