Hvem vet, kanskje de mange klemmene varmet mer enn utetemperaturen. Selv om han forlater en travel jobb, mangler det ikke på aktiviteter å holde på med. En satt pensjonist blir han aldri.

– Jeg har et gammelt hus i Salten som trenger meg, jeg elsker å være på havet og fiske, går på jakt og har barnebarn. Jeg kommer også til å engasjere meg i Icorn som organiserer ordningen for fribymusikere. Det har jeg lyst til, sier han.

Mye å se tilbake på

Etter å ha ryddet ferdig kontoret har den ungdommelige pensjonisten mye å se tilbake på, etter 42 år i tjeneste for Harstad kommune.

Han startet som lærer på mellomtrinnet ved Seljestad skole i 1980, der jobbet han fram til han ble rektor i 1991. I 1998 gikk han over til en ren administrativ stilling som skoleinspektør til han endelig ble assisterende rådmann/kommunalsjef i 2002.

– Det er rart og vemodig, det er mye jeg kommer til å savne. Spesielt folket jeg har jobbet med og sakene innenfor oppvekstfeltet er noe av det jeg vil savne mest.

At det blir endringer etter hans avgang er han ikke bekymret for. Som han sa i sin avslutningstale: Ingen ting blir som før, det har det aldri vært, og dro samtidig et sitat fra Barack Obama: «I believe in change because I believe in you.»

Har også vært tøft og utfordrende

Henry Andersen innrømmer at det også har blåst en del på toppene i jobben som ansvarlig for helse, kultur og oppvekst. Noe som til tider kunne være tøft og utfordrende.

– Det er ikke alltid man når målene man har satt seg, eller som kommunestyret har satt. Eller at man ikke har klart å innfri forventningene innenfor sektoren, barnehagene og skolene, sier han.

En annen ting den forhenværende kommunalsjefen fortsatt vil holde fast med er omsorgen for andre.

– Omsorg betyr alt, omsorg og respekt for enkeltmennesket. Det er viktige verdier for meg.

Les også

Guttene får livet forandret i Øyriket: – Har lært mer på en uke enn et halvt år i skolen