Gå til sidens hovedinnhold

Her er årets sommermelding fra politiet til ungdom i Harstad

Nå nærmer det seg sommer, og gjenåpning trinn 3 - og vi er snart tilbake til en normal hverdag. Det betyr at det kommer til å være flere ungdommer ute.

Ørjan Munkvold i forebyggende avdeling ved Harstad politistasjon sier politiet fortsatt jobber med utfordringen ved Hagavannet, hvor det er ungdommer som drikker alkohol tidlig ettermiddag og på kveldstid.

– Vi samarbeider med politipatruljen og de patruljerer litt rundt omkring, også på områder der det befinner seg ungdommer. Dette gjør vi for å sørge for at de har det bra, vi vil skape relasjoner og snakke med dem, sier Ørjan Munkvold.

Les også

Disse var ute i godværet torsdag

Flere på to hjul

Nå i godværet er det jo også flere som både kommer til å ta lappen for enten lett-motorsykler eller mopeder, men det blir også flere andre kjøretøy ute i trafikken. Vi spurte derfor Ørjan om politiet kommer til å ha flere kontroller i sommer.

– Vi har kontroller ute, både fartskontroller og andre typer trafikkontroller, og så har vi jo utrykningspolitiet ute på veiene daglig som følger med. Vi får en del klager på mye kjøring rundt omkring hvor folk ønsker at vi skal ha trafikkontroller fordi det kjøres for fort, sier han.

Les også

Kristian krever avfallsordning ved Hagavatnet: – Det står ikke på viljen hos de unge

– Kos dere, oppfør dere

Munkvold sier politiet kontrollerer mopeder og lett-motorsykler på lik linje med biler.

– Det vil alltid være noen som kjører for fort. Vi tok jo nettopp noen natt til tirsdag som nettopp hadde fått lappen - og som var litt hard på gassen. Det er noe vi vil slå ned på. Vi håper at de unge tar dette til etterretning, for det kan oppstå trafikkulykker med fatal utgang hvis de skulle skade seg eller andre.

Politiets sommer-beskjed til ungdommer er som følger:

– Nå nærmer det seg gjenåpning trinn 3 i neste uke. Det åpnes mer opp i samfunnet forhåpentligvis, hvis det ikke blir et vesentlig større smittetrykk. Jeg håper folk koser seg og oppfører seg, noe som alle skal gjøre. Så håper jeg at alle får en kjempefin sommer, sier Ørjan Munkvold.