Gå til sidens hovedinnhold

Her er de lokale tiltakene som gjelder for Ibestad fra onsdag

Tiltakene gjelder fra 3. februar til 9. februar.

Kriseledelsen i Ibestad kommune holdt mandag 1. februar møte der de kom frem til noen lokale tiltak som skal gjelde fra og med onsdag 3. februar til 9. februar.

– Det er for tiden et lavt smittetrykk i Ibestad og Sør-Troms regionen. Ibestad vil derfor i all hovedsak følge nasjonale retningslinjer, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Dette er de lokale tiltakene:

Eldreomsorgen: Det åpnes for besøk inntil 3 ganger per uke. Hver beboer kan ha besøk av 3 pårørende. Munnbind i pasientnær kontakt videreføres og pårørende bruker munnbind ved besøk.

Barnehager: Barnehagene er stengt for besøk.

Skoler: Skolen er stengt for besøk.

Kulturhuset: Kulturhuset er stengt. Skolen kan benytte Kulturhus når rektor finner det forsvarlig.

Offentlige møtelokaler: Lokalene vil ikke være åpne for utlån. Strengt nødvendige politiske møter kan gjennomføres.

Munnbind: Vi anbefaler bruk av munnbind på alle butikker, offentlig kommunikasjon (buss, taxi og ferge) og områder der avstandskrav ikke kan overholdes.

Fylkeskommunen har bekreftet at de som benytter Tromsbillett (app) på fergen ikke må forevise billett i salongen. Dette innebærer at passasjerer kan løse billett i appen og bli sittende i bilen under overfarten.

Reiser: Vi anbefaler at dere unngår reiser til de kommuner som er berørt av pågående utbrudd med mutert virus. Vi ber om at alle som har besøkt/returnert fra kommuner med mutert virus tester seg ved ankomst Ibestad og hver tredje dag deretter.

Les også

Laveste smittetall siden desember: –Venter med å sprette sjampanjen

Følger også nasjonale retningslinjer

Kommunen skriver at de så klart også følger nasjonale retningslinjer. De medfører følgende:

Idrettshaller: Holdes åpne for aldersgruppen barn/unge opptil 20 år med trenere. Hallbetjent benyttes og forsterkede smitteverntiltak iverksettes.

Svømmehaller: Holdes åpne for aldersgruppen barn/unge opptil 20. år. Hallbetjent benyttes og forsterkede smitteverntiltak iverksettes. En voksen pårørende kan delta sammen med de aller yngste barna. Antallsbegrensning innføres.

Butikker: Antallsbegrensning opprettholdes i alle butikker slik at avstandskrav kan overholdes. Maksimum 15 kunder på Joker og 5 kunder på alle andre butikker.

Bedrifter: Arbeidsgivere skal påse at alle arbeidere som krysser grensene følger nasjonale og lokale forskrifter og retningslinjer. Herunder at innreisen er registrert, at arbeiderne er testet, bor forskriftsmessig og at de retestes før karantenetidens utløp. Kommunen følger dette opp ovenfor bedriftene og vil anmelde brudd på retningslinjene.

Les også

2.000 ansatte: Skal Harstad bli med på megatrenden, må disse tre tingene på plass