Lørdag konkurrerte RoboCops fra Seljestad i den regionale finalen i Harstad i First Lego League - verdens største forsknings- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom fire og 16 år.

Rundt 350 lag konkurrerer om en plass i den skandinaviske finalen, og blant de tre lagene som deltok i Harstad var det de unge realfagsspirene fra RoboCops fra Seljestad - som til slutt stakk av med den gjeve Champions-prisen. Seljestad-talentene skal dermed møte andre glupe hoder i den skandinaviske finalen i Ålesund 12. mars 2022.

First Lego League arrangeres av First Scandinavia og støttes av Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Gleden var stor da RoboCops kunne entre scenen etter å ha blitt utropt som vinnerlaget. De ble tildelt førsteplass i robotkonkurransen og vant Prosjektprisen, og ble derfor det sterkeste laget i alle kategoriene sammenlagt. De har lagt ned en iherdig innsats for å finne gode svar på transportutfordringene vi står overfor i fremtiden.

– RoboCops fra Seljestad og de andre lagene har imponert meg stort under årets regionale finale i Harstad. Mer enn noen gang er det viktig å lytte til barn og unges kloke og kreative ideer, også rundt morgendagens transportløsninger. Med den læringsviljen og engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at vi er i gode hender i fremtiden, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter i en pressemelding.

Under lørdagens regionale finale vant 8. trinn ved Ibestad skole Kjerneverdiprisen, mens Seljestad ungdomsskole 10. trinn vant Teknologiprisen.

Grunnet økt smitte blant lag i Trondheim er den regionale finalen der utsatt til 22. januar.