iHarstad skal sende Harstad IL sine hjemme- og bortekamper i årets sesong i Norsk Tipping-ligaen. Den lokale nettavisen har et superteam av folk som skal sørge for god stemning på skjermen.

– Vi har med oss de beste folkene, de beste stemmene i Harstad på fotball. Det er Erling Jarl Forsaa, Simen Risbøl, far og sønn Espen Ludviksen og Lucas With Ludviksen, Nils Mehren, Jan Lindgren og Martin Mortensen. Jeg kan vanskelig se for meg et bedre team. Disse guttene kan alt om fotball. Før hver kamp leser de seg opp på siste nytt om divisjonen, så vi lover også at bortelagets supportere skal få en flott opplevelse når de ser og hører iHarstad sendinger. Dagen før dagen på Harstad stadion kjøres de siste forberedelsene sånn at alt av teknikk skal fungere, sier ansvarlig redaktør Morten I. Jensen.

Slik ser du Direktesport hos iHarstad

Du kan se kampene både i vanlig nettleser (mobil, nettbrett og desktop) og på din TV hvis du har en nyere smart-TV eller Apple TV.

1: Skaff deg iHarstad Pluss-abonnement, om du ikke allerede har det

2: Søk etter «Direktesport» i app-butikken på din enhet.

3: Last ned appen og følg instruksjonene på skjermen for å logge inn med ditt abonnement.

Appene fungerer på Apple TV-er med tvOS 11.0 eller høyere. Det vil si modellene Apple TV HD og 4K. For Samsung og LG må du ha en SmartTV produsert i 2017 eller senere.

For Medkila IL kvinner i 1.-divisjon er det en avtale mellom fotballforbundet og Amedia om at kampene skal sendes med AI-kamera, altså kameraer som automatisk følger ballen. Når iHarstad skal vise HIL, er det mennesker som styrer kamera. I samarbeid med Amedia, som har alle rettighetene til årets 3.-divisjon, er det kjøpt inn utstyr av ypperste klasse.

– Vi satser også på å få til en studiosending i pausen, og kanskje litt før kampstart. Her kan det bli intervjuer med trenere og andre som analyserer både HIL og bortelagene. Vi skal se hva vi får til, sier Martin Mortensen, mens han tester trådløse systemer, mikrofoner og det svære Panasonic-kameraet.

HER SER DU KAMPEN: HIL – Bossekop lørdag klokka 13.00

Saken fortsetter under bildet


I tillegg til å vise alle hjemmekampene, tar iHarstad sikte på at de aller fleste – trolig alle bortekampene til HIL blir sendt på iHarstad.no. Her er det våre samarbeidsaviser i nord og sør som trør til.

PS: Amedia og iHarstad har fra 2023 inngått en medieavtale med TV 2 om fotball. iHarstad får da vise kampene fra OBOS-, PostNord-og Norsk Tipping-ligaen samt 4.-divisjon for menn. Det samme gjelder for norgesmesterskapet for menn (cupen) og aldersbestemte landslag. Eliteserien er ikke med i avtalen, men administrerende direktør i TV 2, Olav Terjeson Sandnes, sier at de ville komme tilbake til dette etter hvert.