Det er kjøpt inn masse nytt turutstyr, slitte langrennsski har fått etterlengtet vedlikehold, og studentene kan nå finne oversikt på tilgjengelig utstyr via digital portal.

Ordningen har blitt svært populær, og inkluderer også gratis bruk av heiskort i Sollia.

Langvarig lånetradisjon

Samskipnaden har i en årrekke tilbudt gratis utlån av ski- og turutstyr til studentene. Siden studieåret i koronapandemien har vært preget av flere avlyste arrangementer og færre sosiale møteplasser, ønsket Samskipnaden å relansere ordningen med utlån av turutstyr.

- I vinter har vi kjøpt inn en hel del nytt turutstyr, vi har hatt langrennsskiene på en etterlengtet oppfriskning hos Parabolflua og vi har investert i en digital portal hvor studentene enkelt kan sjekke tilgjengelighet på utstyr, sier koordinator for Studentliv Tone Christoffersen hos Samskipnaden.

Norges arktiske studentsamskipnad jobber for å skape et godt arktisk studentliv. Målsettingen med å tilby gratis utlån av turutstyr er å bidra til å gjøre det enklere for studentene å komme seg ut på tur.

Utstyrslageret består blant annet av langrennsski, truger, tursekker, fiskestenger, tarp, stormkjøkken, akematter og mye mer. Fullstendig oversikt over turutstyr finner studentene på nettportalen bua.io

Gratis tur i Sollia

Nytt av året er at Samskipnaden har kjøpt sesongkort i Sollia som lånes ut gratis til studenter.

– Sesongkort er noe som har vært etterspurt fra studentene, og siden det meste av snowboard- og slalåmutstyr vi hadde på lager var ganske utslitt, bestemte vi oss for å kjøpe sesongkort heller enn nytt utstyr, sier Tone Christoffersen.

Sollia har en flott utstyrspark, god ekspertise på vedlikehold og kunnskap om riktig bruk, og med sesongkortet får studentene god rabatt på leie av utstyr der.

Utlån av disse sesongkortene har vært så populært at Samskipnaden for påsken bestemte seg for å dekke dagskort for alle studenter som har lyst til å ta en tur i bakken i løpet av påsken.

- Siden vi måtte avlyse våre planlagte arrangement pga de nye retningslinjene som kom før påske, har vi bestilt dagskort i Sollia til alle studenter som vil ta turen opp dit i påsken. Studentene viser sitt studentbevis i Sollia, og får ut et heiskort for dagen som dekkes av oss. Vi håper at mange studenter benytter seg av muligheten, og kommer seg ut på tur i påsken, avslutter Tone Christoffersen.