Politet avholdt torsdag trafikkontroll i forbindelse med lysregulering i St.Olavs gate.

På under en time ble 10 bilførere ilagt forenklet forelegg 7.450 kroner, samt tre prikker for å ha kjørt i strid med lyssignalet.

– Vi har prøvd å veilede og rettlede, men det later ikke til å funke. At man trenger tid på å bli kjent med skilting og kjøremønster er en ting, men rødt lys har alltid vært rødt lys. Det handler ikke om uvitenhet, sier patruljeleder Line Solheim.

Advarte

Onsdag gikk politiet i Harstad ut med at de framover kom til å slutte å dele ut advarsler. Solheim sa at politiet har vist mye forståelse de siste ukene og latt de fleste komme unna med advarsler. Nå er det slutt på dette.

– Vi ser at det flere steder er i overkant mange som bryter reglene. Og da ikke bare langs riksveien og Seljestadveien, sier hun.

Solheim trekker blant annet fram det nye stoppskiltet i Kongsveien og den lysregulerte strekningen rett nedenfor UNN Harstad i St. Olavsgate som verstingsteder. Torsdag var de altså på plass på det nevnte stedet i St. Olavs gate for å avholde kontroll.

Dyre bøter

Framover vil politiet fortsette å dele ut bøter til alle som bryter reglene. Og de statlige bøtesatsene er ikke til å spøke med.

For overtredelsene vil bilførere bli ilagt en bot på 7.450 kroner, samt få tre prikker. For sjåfører under 20 år er boten den samme, men de vil motta seks prikker på førerkortet.

– Det er nok noen som kommer til å få seg en overraskelse, men dette handler mye om trafikksikkerhet, sier Solheim.